Betaalbaar genieten: recreatiewoningen in Barcelona voor elk budget

geplaatst op 04-01-2024
 Zomervakantie 
 Citytrip 
alt

Veel Nederlanders vertrekken in december en januari naar de sneeuw. Wintersport blijft een van de populairste vakanties voor de inwoners van ons kleine kikkerlandje. Maar niet elke Nederlander heeft zin in sneeuw, anderen vertrekken veel liever naar de zon tijdens de koude maanden. Alhoewel een verre vakantie naar de tropen heel leuk is, hoeft het niet per se zo ver weg. Ook Zuid-Europa heeft tijdens de wintermaanden heel veel te bieden. Sterker nog, de temperaturen zullen een stuk aangenamer zijn dan tijdens de snikhete zomerdagen. Daarom bespreken we in dit artikel een van de leukste steden om in de winter te bezoeken, Barcelona. We staan stil bij vele bezienswaardigheden van deze mooie stad zoals het park van Gaudi. Ook bespreken we een paar andere mooie steden in Spanje om te bezoeken.    

De Sagrada Familia

Deze wereldberoemde kerk van de kunstenaar en architect Gaudi is een absolute must see wanneer je op stedentrip naar Barcelona gaat. De kerk is niet alleen beroemd door de schoonheid en de bekendheid van de architect, maar ook omdat er al 140 jaar aan wordt gebouwd. Het was de vraag of deze kerk ooit af zou worden gemaakt maar het ziet er momenteel naar uit dat het afronden echt heel dichtbij is. Zeker nu is het dus een mooi moment om de kerk te gaan bekijken. De kerk is van buiten prachtig maar van binnen nog mooier. De entreekosten voor de kerk worden gebruikt voor de bouw dus je draagt ook een steentje bij aan de afronding wanneer je de kerk van binnen gaat bekijken. Niet alleen de kerk zelf maar ook het park van Gaudi vlakbij de kerk is prachtig om te zien. Er zijn in het park naast het stukje natuur namelijk ook veel kunstwerken ontworpen door Gaudi te vinden. 

Struinen over de Rambla

De beroemdste straat van Barcelona, misschien wel de beroemdste straat van Spanje, is de Rambla. Dit is de beroemde boulevard die vol staat met leuke winkeltjes, theaters en restaurants. Naast dat de straat dus ontzettend bruisend en gezellig is, heeft de boulevard ook een rijke geschiedenis waarvan het zeker waard is om er mee over te leren. Denk bijvoorbeeld aan het Liceu operahuis waar naast opera je voor een goed betaalbaar ticket ook ballet of zelfs popmuziek kunt zien. Zeker een  bezoekje waard. Ook heb je op de Rambla de La Boqueria markt waar je vers eten en heerlijke delicatessen kunt vinden. Het is wel belangrijk om je bewust te zijn dat op de Rambla zakkenrollers actief zijn. Zorg ervoor dat je waardevolle spullen zoals telefoon en portemonnee goed zijn weggestopt. Ook wil je een camera niet losjes langs je lichaam hebben bungelen.   

Geniet van het strand

Het mooie aan Barcelona is dat de stad zelf een prachtig strand heeft, het is een echte stad aan de kust. In het hartje van de zomer zal het strand vaak snikheet en overvol met toeristen zijn, maar in de winter is het heerlijk. Het is rustiger en je kunt milde temperaturen ervaren. Heerlijk dus om lekker uit te waaien. Je kunt op het strand op sommige plekken ligstoelen huren maar het is net zo gemakkelijk om een handdoek mee te nemen en zelf neer te ploffen. Het is een fijne plek om even uit te rusten aangezien je in Barcelona veel wilt wandelen.  

Andere Spaanse steden

Mocht je op een wat langere vakantie gaan dan is het ook zeker waard om naast Barcelona ook andere Spaanse steden te bezoeken en er een echte Spaanse stedentrip van te maken. De meeste mensen zullen bij Spanje vooral denken aan Barcelona en Madrid, maar dit prachtige land heeft nog veel meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan San Sebastian. Deze badplaats ligt in Noord Spanje en is ietsje minder heet dan de zuidelijke steden. Ideaal dus voor een zomertrip. San Sebastian hoort bij het werelderfgoed en is beroemd om zijn prachtige baai en wordt gezien als een van de beste gastronomische steden van Spanje. Als je graag gaat surfen, dan zijn er in de omgeving van San Sebastian ook fantastische surfspots. De golven zijn in het voorjaar en najaar het beste. Je kunt ook met een stukje rijden de grens over naar de Franse surfstad Biarritz.

Een stad die snel aan populariteit wint voor stedentrips naar Spanje is Malaga. Deze stad is echt te gek, het heeft een mix van alles: geschiedenis, cultuur, natuur en stranden. En weet je, het is ook de plek waar Pablo Picasso geboren is. Je kan zelfs zijn geboortehuis bekijken. We hebben het al best veel gehad over wat Spaanse steden allemaal te bieden hebben, maar vergeet niet, Spanje heeft ook echt prachtige natuur! Ten noorden van Malaga ligt een fantastisch natuurgebied waar je mooi kunt gaan wandelen. Dus plan nu je volgende vakantie naar Spanje. Of je nu een stad bezoekt, of meerdere steden en ook nog de natuur in gaat, het land heeft ontzettend veel te bieden.