Bezoek het Plitvicemeer in Istrië

geplaatst op 27-10-2014
 Zomervakantie 
alt

Als u de vakantie doorbrengt in Kroatië en heeft gekozen als Istrië als regio dan mag een bezoek aan de Plitvicemeren niet ontbreken. Deze zijn te vinden in het Nationaal Park Plivicka Jezera. Dit is op het gebied van natuurschoon waarschijnlijk het mooiste plekje van het land.
Vooral als u een vakantiehuis in Istrië huurt welke niet te ver van het merengebied afligt mag u dit park niet links laten liggen. De schoonheid en het unieke karakter van de watervallen en de omliggende bossen is ook Unesco niet ontgaan want deze organisatie heeft dit natuurpark op de Werelderfgoed lijst geplaatst. Dit maakt het tot beschermd natuurgebied en tegelijkertijd is het uitstekend voor toeristen. Dus op vakantie in Kroatië, neem een dag de tijd om dit natuurwonder eens te bezoeken.

De Plitvicemeren in Kroatië bezoeken tijdens de vakantie

Dit is iets wat je zeker moet doen. Ervan uitgaande dat je vanaf je vakantiewoning in Kroatië de meren goed kunt bereiken. Maar ook als het vanaf je vakantieadres enkele uren reizen is en je wellicht vroeg uit de veren moet, maakt het de moeite meer dan waard.
Waarschijnlijk breng je de zomervakantie door in Istrië en het Nationaal Park Plivicka Jezera is dan dagelijks geopend. Houdt er rekening mee dat in de zomermaanden het natuurpark erg druk is. Veel dagjesmensen brengen het bezoek aan dit wonderschone nationale park. In het hoogseizoen zijn er rondleidingen voor toeristen maar uiteraard is het ook mogelijk om op eigen gelegenheid een prachtige watervallen te maken. De wandelroutes zijn goed te noemen en door het gebruik van bruggen kunt u veelal tot dicht bij een waterval komen. Het merengebied varieert in hoogte wat natuurlijk ook logische is gezien de aanwezigheid van de talrijke watervallen en als wandelaar is het natuurlijk wel verstandig dat u enigszins goed ter been bent.

De mooiste meren en watervallen van Istrië

Uw vakantie in centraal of noordelijk Kroatië is niet compleet zonder een bezoek aan het natuurpark waar de Plitvicemeren zijn gelegen. Maar doordat de meren onderdeel uitmaken van een Nationaal Park in Istrië is het zo dat om het toerisme te bevorderen ervoor gekozen is om het natuurpark voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken. In het park zelf rijden er dan ook pendelbussen en ook zijn er enkele bootverbindingen. Voor fervente wandelaars is Plivicka Jezera park de plek om een prachtige wandeling te maken. Als u wilt is het zelfs mogelijk te verblijven in één van de accommodaties in het park. Maar het is ook mogelijk een vakantiehuisje net buiten dit nationale park in Istrië te huren. Hoe dan ook; offer een dag van uw vakantie in Kroatië op. U zult er geen spijt van krijgen!