Bezoek Marseille tijdens vakantie Frankrijk

geplaatst op 10-10-2017
 Zomervakantie 
alt

Marseille is een Franse stad aan de Middellandse Zee. Het is één van de grootste steden van het West-Europese land. De stad bezit de grootste commerciële haven van Frankrijk en is zelfs één van de oudste steden van Europa. De stad heeft mede daardoor ook verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. De authentieke sfeer is geweldig.

Bezienswaardigheden in Marseille

De Franse stad heeft meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. Enkele populaire bezienswaardigheden zijn Jardin des Vestiges, de haven, het museum van Marseille en tot slot de Basilique de Notre Dame de la Garde.

Jardin des Vestiges

Het stadspark in Marseille heet Jardin des Vestiges. Het is gelegen nabij een populair winkelcentrum, de Centre Bourse. In het park vind je nog veel restanten van de oude nederzetting van de Grieken. De ruïnes werden pas laat ontdekt: in 1967. In de avond wordt het park prachtig versierd met allerlei mooie lichtjes.

De haven van Marseille

Tijdens een bezoekje aan Marseille moet je absoluut de haven gezien hebben. In de Tweede Wereldoorlog werd deze haven helaas vrijwel helemaal verwoest. Het is echter weer opnieuw opgebouwd en het is weer het kloppende hart van de stad. Om de haven heen kun je genieten van de beste restaurants. De beroemde vismarkt bij de haven is ook zeker een aanrader.

Museum

Het Musée du Vieux Marseille is een interessant museum dat is gevestigd in een 16e-eeuws gebouw. Je kunt in het museum allerlei interessante historische onderwerpen bekijken. Ook zijn er verscheidene schilderijen die erg mooi zijn om te zien.

Basilique de Notre Dame de la Garde

De De Basilique de Notre Dame de la Garde is een prachtige basiliek, welke werd gebouwd tussen 1853 en 1864. Dit bouwwerk valt direct op, want het steekt zo’n 160 meter boven de haven uit. Het is dan ook direct het hoogste punt van de Franse stad. Het is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de basiliek. Alleen het uitzicht is namelijk al prachtig: daar zou je het haast al voor doen.

Vervoer

De meeste mensen kiezen ervoor om met het vliegtuig naar Marseille te reizen. De vliegtijd bedraagt zo’n anderhalf uur en de luchthaven is gelegen op zo’n 25 kilometer afstand van de stad. Je kunt vanaf de luchthaven gemakkelijk een taxi boeken naar het centrum van de stad. Als je wilt kun je ook met het openbaar vervoer reizen. De bus of de trein is erg voordelig. Je kunt er echter ook voor kiezen om met de trein naar de Franse stad te reizen. Het treinstation is namelijk aangesloten op het TGV netwerk. Je kunt dus vanaf Parijs naar Marseille reizen met de trein. Parijs kun je weer gemakkelijk bereiken vanaf Nederland. Als je eenmaal in de stad bent aangekomen, kun je het beste met de metro reizen. Bij vrijwel alle bezienswaardigheden zit een metrostation. Het loont dus ook wel om hiermee te reizen. In de nacht rijdt de metro niet, maar kun je gebruikmaken van de nachtbus of een taxi.