Bezoek NP Triglav tijdens vakantie Slovenië

geplaatst op 20-08-2015
 Zomervakantie 
alt

In het uiterste noordwesten van Slovenië is Nationaal Park Triglav te vinden. Volgens veel Slovenen is dit het mooiste natuurgebied van het land. De diversiteit is dan ook groot en de combinatie van land en water maakt het een prachtig gebied om te verkennen. Tevens is in het park ook de hoogste berg van Slovenië te vinden, de Triglav !
Dit fenomenale gebergte is voor vele mensen een uitdaging om te beklimmen en het mooie is dat je geen ervaren bergbeklimmer hoeft te zijn om dit te bewerkstelligen en met een goede conditie en de nodige voorbereiding kun je een heel eind komen.
Als u de vakantie in Slovenië doorbrengt dan moet u in ieder geval Nationaal Park Triglav bezoeken en of u dan wel of niet gaan trachten de gelijknamige berg te beklimmen is natuurlijk helemaal aan u zelf!

Wat is er te zien en te doen in Nationaal Park Triglav

Door de ligging van dit fraaie natuurpark dicht tegen de grens met Oostenrijk aan is de kans groot dat u dicht bij dit natuurgebied in de buurt bent of komt. Gezien het feit dan veel mensen via dit land reizen. Het kan zo maar zijn dat uw vakantiehuis in Slovenië reeds in de buurt is gelegen van Nationaal Park Triglav. Heeft u geen accommodatie geboekt in dit deel van het land dan kunt u dit Sloveense natuurgebied alsnog bezoeken tijdens de heen- of terugreis. Want als u met de auto afreist naar uw bestemming dan komt u via de Karawankentunnel het land in en uit. Het Triglav park is in deze regio te vinden en kan een leuke tussenstop zijn tijdens de reis. Het nadeel is wel dat u met een bezoek van enkele uren dit natuurpark danig te kort doet.
Het mooi is de diversiteit van het park want behalve de hoogste berg van Slovenië de Triglav is de verscheidenheid aan natuur hier opmerkelijk te noemen. Je hebt de waterval Savica, de prachtige kalksteenrotsen, de prachtige snelstromende rivieren die het landschap doorkruisen en de indrukwekkende Vallei van de Zeven Meren. Ook het populaire Meer van Bled  is aan de rand van Nationaal Park de Triglav te vinden. Veel Nederlanders brengen rondom dit prachtige water in Slovenië de vakantie door.

De top van de Triglav beklimmen, of toch maar niet ?

Het bereiken van een bergtop is een drang die veel mensen wel kennen als ze eenmaal aan de beklimming zijn begonnen. De top van de Triglav is op 2864 meter hoogte en het is zeker mogelijk om het hoogste punt te bereiken. Maar denk hier niet te licht over en je moet toch de nodige voorbereiding treffen om je doel te bereiken. Denk dit ook niet in één dag te doen en plan een overnachting in. Zodoende is er meer tijd om te genieten van verschillende zichtpunten en kun je sowieso meer pauzes inlasten en op deze manier je energie beter verdelen.
Neem een goede rugzak mee met diverse kledingstukken voor verschillende weertypen, een slaapzak is ook aan te raden en goed schoeisel is erg belangrijk. U moet op zijn minst ervaring hebben met het wandelen door berggebieden en een goede basisconditie. De Triglav is geen berg om te onderschatten en u kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van de beklimming te doen.
U wilt vooral van de natuur genieten dan kunt u ook gewoon in een lager gelegen gebied blijven. De Planica-Vallei is schitterend en door het Tamar dal kun je prima wandelen. Zeker de moeite waard en het onderstreept eens te meer de veelzijdigheid van Nationaal Park Triglav.