Twente een vakantieregio met mogelijkheden

geplaatst op 09-12-2011
 Zomervakantie 
 Wandelen 
alt

Zelf ben ik woonachtig in Twente en ik wil dan ook een lans breken voor dit prachtige stukje Nederland. Naarmate ik ouder wordt en steeds meer van de wereld hebt gezien merk ik steeds meer dat ik mij bevoorrecht mag voelen om te wonen in dit deel van Oost-Nederland.
Het leven is hier nog relatief stressvrij, dit komt natuurlijk dat de bevolkingsdichtheid nog op een acceptabel niveau ligt, maar het heeft er ook mee te maken van de gemiddelde Twentenaar bekend staat om zijn nuchtere inslag. Doordat de regio Twente de laatst jaren actiever wordt om toeristen uit andere delen van Nederland te bewegen om een korte vakantie door te brengen in deze prachtige streek, maakt het dat steeds meer mensen na een eerste verblijf vaker terugkeren. Ook onze oosterburen uit Duitsland weten deze streek trouwens steeds beter te vinden. Er verschijnen dan ook steeds meer vakantieaccommodaties in het Twentse land.
Naast fraaie vakantieparken is het ook goed mogelijk om een recreatiewoning te huren van een particulier. Steeds meer boerenbedrijven maken de combinatie met het toerisme en besluiten een stal om te bouwen tot enkele fraai appartementen.

Het prachtige geschakeerde landschap van Twente is uniek in Nederland. De regio draagt de term “het landgoed van Nederland” dan ook breed uit. Er zijn prachtige natuurgebieden waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Het Lutterzand is bijvoorbeeld zo’n park. Dit lig op enkele kilometers van Oldenzaal waar het trouwens prima toeven is als u van winkelen houdt. Ook zijn er in dit deel van Overijssel enkele goede restaurants te vinden o.a. in plaatsen als de Lutte, Lattrop en Borne.
Als u kunstliefhebber bent dan zit u ook gebeiteld in Twente. Ootmarsum is een schitterend kunststadje met diverse galeries. En ook als u niets met kunst heeft kunt u evengoed een bezoek brengen want het oude centrum is prachtig authentiek en bovendien prima beloopbaar. Naast dat er steeds meer vakantiegangers Twente aandoen voor het maken van (veelal) een korte vakantie zijn er toch ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om een tweede huis aan te schaffen in Twente. Er zijn dan ook de nodige ontwikkelingen gaande momenteel. De regio wil zich voornamelijk gaan richten op duurzaam toerisme, met andere woorden goede faciliteiten bieden en dit met name in combinatie met de nodige welness faciliteiten. Ook op deze website zult u een aanbod aantreffen van vakantiehuizen welke te huur worden aangeboden en tweede woningen welke te koop staan in Twente. Deze objecten zijn zowel afkomstig van particulieren als mede zakelijke partijen als 2e woning makelaars en verhuurorganisaties van vakantiewoningen. Deze accommodaties richten zich tot met name op de duurzaamheid en als u besluit om op vakantie te gaan in Twente zult u dit zelf ook ervaren. Ik hoop u dan ook snel te mogen begroetten in deze prachtige streek van Overijssel.

1 reactie

Teun Terborg op 30-08-2012 om 13:55
Het is waar de Twente regio is erg leuk voor het doorbrengen van een vakantie. In het verleden meerdere keren in dit deel van Overijssel een vakantiehuis gehuurd. Wat ik absoluut wil benoemen is Delden. Dit is een gezellig plaatsje onder de rook van Hengelo. Hier zijn diverse leuke fietsroutes en wandelpaden te vinden. Tijdens onze vakantie in Twente hebben we ons hier prima vermaakt. Ook het Springendal bij Vasse is een leuke plek om te wandelen trouwens. In deze buurt zijn meer dan genoeg vakantiehuizen, campings en hotels te vinden. Het oosten van Nederland is sowieso een leuk deel van het land om eens wat vrije tijd door te brengen. De natuur is prachtig en de mensen zijn erg aardig.
Reactie plaatsen