Bijzondere vakantiehuizen in Frankrijk

geplaatst op 05-04-2024
 Zomervakantie 
 Rondreis 
Frankrijk vormt sinds jaar en dag een bijzonder populaire vakantiebestemming. Niet alleen kenmerkt Frankrijk zich door de aanwezigheid van menig aantal zeer interessante steden, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze over een overweldigende natuurpracht beschikt. Bovendien is het zo dat je in dit land ook kan rekenen op een zeer uitgebreide en diverse toeristische infrastructuur. Of je nu graag wil verblijven in een voordelig hotel of in een bijzonder vakantiehuis, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. In dit blogartikel laten we je in ieder geval graag kennismaken met drie van de meest bijzondere vakantiehuizen die je in Frankrijk aantreft.
alt

Slapen op grote hoogte in een boomhut

Of je nu op zoek bent naar een bijzondere overnachting om te beleven samen met je partner of met het hele gezin, op een boogscheut van zowel enkele belangrijke bezienswaardigheden in Bretagne als Normandië zijn milieuvriendelijke boomhutten terug te vinden die worden verhuurd. De boomhutten van Les Ormes bevinden zich in een heus vakantiepark en zijn geschikt voor een bezetting van 2 tot maximaal 6 personen. Voor de boomhutten die deel uitmaken van het Domaine Les Ormes geldt dat ze op verschillende manieren bereikbaar zijn. Zo kan je hiervoor gebruikmaken van een kabelladder of van een zogenaamde tokkelbaan.

Er is ook één speciale familieboomhut terug te vinden in het park welke bereikbaar is met een gewone houten trap. Voor dit exemplaar geldt dat ze eigenlijk bestaat uit twee boomhutten welke verbonden zijn met elkaar. Ze beschikt dan ook over in totaal 6 slaapplaatsen. Voor stellen die graag een romantische vakantie willen beleven is er ook een bijzondere Bubble boomhut op het domein terug te vinden. Deze boomhut is toegankelijk via een speciaal net.

Verblijven in een drijvende hut in de Vaucluse

Verblijven op of aan het water zorgt er doorgaans voor dat je nog beter tot rust kan komen. Voor mensen die graag even willen ontsnappen aan de drukte van de dag kan het dan ook een aanrader zijn om een verblijf te boeken in één van de drijvende hutten van de Vaucluse. Voor deze hutten geldt dat ze zich bevinden tussen de wijngaarden van Châteauneuf-du-Pape. Ze zijn geschikt voor een bezetting met twee personen en zijn (uiteraard) enkel bereikbaar met een bootje.

Bijzonder aan deze drijvende hutten is dat ze een milieuvriendelijk verblijf combineren met een aanzienlijke dosis luxe. Zo tref je in de slaapkamer niet alleen een zeer comfortabel, groot queensize bed aan, daarnaast is er ook een Scandinavische hottub terug te vinden die je helemaal voor jezelf hebt! Wie wil genieten van een luxueuze vakantie op het water is hier zeker aan het juiste adres!

Geniet van een unieke kasteelvakantie in Frankrijk

Verschillende historische kastelen hebben door de jaren heen een compleet nieuwe functie gekregen. Niet zelden wordt er daarbij dan voor gekozen om ze te voorzien van een toeristische touch. Dit geldt onder meer voor het ‘Chateau le Victoire’ welke zich bevindt tussen de velden, meren en wijngebieden van de Franse Bourgogne. Het kasteel dat dateert uit het jaar 1571 biedt haar gasten vandaag de dag een bijzonder en onvergetelijk verblijf aan met een aanzienlijke hoeveelheid luxe.

Chateau le Victoire kenmerkt zich onder meer door de aanwezigheid van een maar liefst 70.000 vierkante meter grote tuin. Daarnaast telt ze in totaal 10 slaapkamers en badkamers en heeft ze een verwarmd zwembad. Een groot deel van de originele elementen zijn behouden gebleven. Wil je niet alleen graag lekker zwemmen tijdens je verblijf in dit kasteel, maar wil je ook graag kunnen genieten van een aantal wellnessfaciliteiten? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Je treft hier dan ook niet alleen een sauna aan, maar ook een Turks zwembad evenals een massage- en heuse fitnessruimte.