Comfortabele recreatiewoning? Lees deze tips!

geplaatst op 12-09-2019
 Zomervakantie 
 Tweede woning 
alt

Alhoewel je misschien niet permanent in je recreatiewoning verblijft, is het uiteraard wel van belang dat ook deze woning een hoog comfort-gehalte heeft. Je koopt immers niet voor niets een recreatiewoning. Ook voor huurders is een comfortabele woning erg fijn. Er zijn een aantal manieren om het comfort in de woning te verhogen. Hieronder benoemen we een aantal tips, zodat je voortaan met nóg meer plezier naar je recreatiewoning gaat.

Benen ook heerlijk gestrekt? Koop dan een poef bij je loungestoel

Een fauteuil wordt ook wel eens een armstoel of een leunstoel genoemd en het is dé stoel om heerlijk onderuitgezakt naar de televisie te kijken. Wil je je benen daarnaast ook nog eens gestrekt, koop dan meteen een poef bij je nieuwe fauteuil. Je hebt zelfs fauteuils, ook in de vorm van een love seat, waarin je prima met twee mensen kunt zitten en hangen. Soms kan de stoel ook specifiek de uitstraling van een loungestoel hebben.

Fauteuils heb je in tal van verschillende stijlen. Van strak tot modern in een uitvoering van leer, in retro of vintage stijl. De gemene deler is dat ze allemaal heerlijk zitten. Je hebt ook design loungestoelen in neutrale kleuren, in een opvallende print of in een meer gedurfde stijl. Met deze heerlijke relaxte stoel kun je echt alle kanten op. De stijlen? Design, retro en zeker ook vintage. Een loungestoel zorgt voor nét dat stukje extra comfort in een woning.

Vloerverwarming

Vind jij het belangrijk om een écht luxe recreatiewoning te hebben? Dan is het aan te raden om vloerverwarming in de woning te laten installeren. Op deze manier voorkom je dat je ‘s ochtends op een koude vloer uit bed stapt. Met vloerverwarming wordt je heerlijk wakker en daarnaast is het overdag ook prettig als je een warme vloer onder je voeten hebt. Het enige nadeel van vloerverwarming is dat het een flinke investering kan zijn. Anderzijds wordt de recreatiewoning ook meer waard als je vloerverwarming laat installeren.

De badkamer

Wanneer men overgaat tot een tweede huisje kopen, is de badkamer vaak één van de ruimtes waar veel aandacht aan besteed wordt. Logisch, want een warme douche of warm bad zorgt ervoor dat we de dag fris kunnen beginnen en/of comfortabel kunnen afsluiten. Ook voor je recreatiewoning kan het een goed idee zijn om de badkamer eens onderhanden te nemen. Een luxe badkamer kan het comfort in de woning immers enorm verhogen. Ruimte genoeg? Neem dan niet alleen genoeg met een douche, maar ga ook voor dat bad!