De 5 mooiste stranden van Spanje

geplaatst op 27-09-2018
 Zomervakantie 
alt

Wanneer we het hebben over Spanje denken we uiteraard ook meteen aan de vele uitnodigende stranden die er hier zijn terug te vinden. Elke zomer, maar ook tijdens het voor- en najaar trekken heel wat mensen naar het zonnige Spanje om er met een heerlijke cocktail in de hand te genieten op één van de fantastische stranden. Ben jij van plan een vakantiehuis in Spanje te boeken, maar wil je graag weten welke stranden nu echt de mooiste zijn van Spanje? Wij zochten het voor je uit en hebben de 5 mooiste stranden van Spanje alvast even voor jou op een rijtje gezet!

1.) Calella de Palafrugell

Op het ogenblik dat je er voor kiest om af te reizen naar de Costa Brava moet je altijd rekening houden met een vorm van massatoerisme. Toch kan het ook anders. Een relatief goed verscholen parel in deze regio is namelijk 'Calella de Palafrugell'. Niet alleen nodigt het pittoreske dorpje met haar prachtige baaien uit om te ontdekken, daarnaast is er ook nog eens een bijzonder mooi zandstrand terug te vinden. Ondanks het feit dat je hier uiteraard in het hoogseizoen niet snel alleen op het strand zal liggen spreekt het ontbreken van echt grote, toeristische hotels wel in het voordeel van de rustzoeker. In vergelijking met de vele toeristentrekkers uit de regio is het hier dan ook altijd een (behoorlijk) stuk rustiger. Wanneer ook jij er voor kiest om Calella de Palafrugell te ontdekken wordt het aangeraden om het kustpad te nemen welke je tot bij de badplaats 'Llafranc' brengt. Wanneer je dit pad volgt zal je verschillende, prachtige baaitjes ontdekken die stuk voor stuk het ontdekken waard zijn. Met andere woorden, wil je graag kunnen vertoeven op één van de mooiste stranden die Spanje te bieden heeft en tegelijkertijd het massatoerisme een beetje ontlopen? In dat geval is er voor kiezen om een bezoekje te brengen aan Calella de Palafrugell altijd een goed idee!

2.) Playa del Silencio

Het tweede strand welke we in dit lijstje aan je voor willen stellen is pas echt een verborgen parel. Verscholen in de wat minder toeristische provincie 'Asturië' vinden we namelijk 'Playa del Silencio' terug. Hier is het idyllische 'Strand van de Stilte' terug te vinden. Dat mag je best letterlijk nemen, want ook tijdens de maanden augustus en september is het hier veel rustiger dan op de meeste andere stranden van Spanje. Je moet er wel rekening mee houden dat je voor deze rust een zekere prijs betaalt. Het gaat hier niet zozeer om het financiële, maar wel om het praktische. Verwacht hier dan ook absoluut geen bars, restaurants of andere toeristische voorzieningen. Je bevindt je hier best een eindje weg van het toeristische Spanje, maar wanneer het aankomt op vertoeven op een prachtig strand is Playa del Silencio haast onevenaarbaar. Ben jij bovendien iemand die graag gaat snorkelen? Dan is dit wellicht één van de beste plaatsen om dit te doen van heel Spanje!

3.) Zahara de los Atunes

Aan de Costa de la Luz vinden we 'Zahara de los Atunes' terug. Niet alleen kan je hier genieten van prachtige brede en schone stranden, daarnaast kleurt het water hier prachtig turkoois blauw. Zahara de los Atunes is niet alleen een fantastische omgeving om in te vertoeven, daarnaast kan je er ook nog eens genieten van de meest overheerlijke gerechten. Het betreft hier bovendien een populaire plaats voor windsurfers, niet in het minst vanwege de zeer uitgestrekte kustlijn. Ondanks het feit dat het hier tijdens het hoogseizoen werkelijk bijzonder druk kan worden valt het daarbuiten erg goed mee. Wil je bijvoorbeeld graag één van de mooiste stranden van Spanje ontdekken in het voorjaar? Dan is Zahara de los Atunes overwegen absoluut de moeite meer dan waard. Het regent hier in ieder geval erg weinig en het klimaat is er zacht. Dit zorgt er voor dat dit eigenlijk een uitgelezen plaats is om het hele jaar door te kunnen genieten.

4.) Cabo de Gata

In het zuiden van Spanje vinden we het plaatsje 'Cabo de Gata' terug. Haar status van nationaal park heeft er voor gezorgd dat één van de mooiste stranden van het land, namelijk 'Playa de los Muertos' uitstekend gevrijwaard is gebleven van projectontwikkelaars. Ondanks het feit dat dit ongetwijfeld één van de meest prachtige stranden is die je ooit in je leven zal zien is er wel een luguber kantje aan verbonden. Dit strand draagt in Spanje dan ook de bijnaam 'Het Strand van de Doden'. Laat je hierdoor echter vooral niet afschrikken, want het is niets meer of minder dan een verwijzing naar de tijd waarin hier regelmatig lichamen van piraten en zeelieden aanspoelden. Breng je een bezoekje aan Cabo de Gata en het prachtige strand Playa de los Muertos? Vergeet dan ook zeker niet om het uitzichtpunt boven het strand, namelijk 'Los Muertos Mirador' te bezoeken. Van hieruit heb je een fantastisch uitzicht op de omgeving. Let wel, neem zeker voldoende drinken mee. Omwille van het feit dat Cabo de Gata de status heeft van een nationaal park zijn er geen faciliteiten terug te vinden.

5.) La Herradura

Last but not least is er nog het strand van 'La Herradura' gelegen aan de Costa Tropical. Dit zal bij menig aantal Spanje bezoekers misschien wat vreemd in de oren klinken. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat deze locatie is terug te vinden in de provincie Granada. Deze staat er in de praktijk nu niet echt om bekend veel mooie stranden te bevatten, in tegendeel. Toch moet het gezegd dat het strand bij La Herradura de uitzondering is die de regel bevestigt. Het strand ligt er prachtig bij, omarmd door twee heuvels die zorgen voor een optimale bescherming tegen de vaak heersende wind. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat het zand hier veel fijner is in vergelijking met de andere stranden uit de buurt en is dit een absolute top locatie voor watersporters. Voldoende goede redenen dus om het strand bij La Herradura te bezoeken!