De 7 meest romantische plekken van Barcelona

geplaatst op 29-01-2018
 Zomervakantie 
 Citytrip 
alt

Venetië en Parijs worden vaak bestempeld als de meest romantische steden voor een stedentrip in Europa. Ondanks het feit dat deze steden uiteraard heel wat te bieden hebben voor hun bezoekers moet het gezegd dat ook Barcelona op dit vlak weet te verrassen. Deze fantastische stad in het Spaanse Catalonië herbergt heel wat plaatsen waar het makkelijk is om verliefd te worden... of nog verliefder te worden! Wij zochten alvast de 7 meest romantische plekken van Barcelona voor je uit.
Handig als je de vakantie doorbrengt aan de Costa del Maresme en deze bruisende Catelaanse stad eens wilt bezoeken.

Parc De La Ciutadella

Even (een klein beetje) weg uit de drukte van het verkeer van de Catalaanse metropool? Dat kan in het Parc De La Ciutadella. Dit prachtige park is één van de mooiste van Barcelona. Ze kenmerkt zich bovendien niet alleen door een mooie omgeving om in te vertoeven, daarnaast kan je er ook heel wat activiteiten ondernemen. Zo is er een dierentuin die je samen met je geliefde kan bezoeken en wie weet doet ook het museum d'Art Modern je hart wel sneller slaan. Helemaal romantisch wordt het wanneer je een picknickmandje meeneemt naar het park of een roeibootje huurt. Zo is er tijdens je stedentrip in Barcelona toch ook een vleugje van het Italiaanse Venetië aanwezig.

Sagrada Familia

Eén van 's werelds meest populaire en bovendien ook meest indrukwekkende bouwwerken mag uiteraard niet op je verlanglijstje ontbreken tijdens een vakantie in Barcelona. De Sagrada Familia heeft echter nog meer te bieden dan je in eerste instantie zou verwachten. Wist je bijvoorbeeld dat het mogelijk is om de torens van dit bouwwerk te bezoeken? Bezoek ze samen met je partner en geef elkaar een romantische zoen bij het aanschouwen van het prachtige panorama. Ga je in de ochtend deze basiliek bezoeken? In dat geval is het er veelal ook nog eens lekker rustig waardoor jullie optimaal van elkaar en het uitzicht kunnen genieten. Let wel, koop bij voorkeur je kaartje altijd op voorhand. Op deze manier wordt vermeden dat je plaats moet nemen in de vaak erg lange wachtrij.
Kortom een must see als je de vakantie in dit deel van Spanje doorbrengt!

The Magic Fountains of Montjuic

Er zijn verspreid over de stad Barcelona heel wat mooie fonteinen terug te vinden. De mooiste van allemaal is echter ongetwijfeld de The Magic Fountains of Montjuic. Standaard is deze fontein het aanschouwen reeds meer dan waard, maar elk weekend wordt er ook een speciale voorstelling gedaan waarbij een prachtig sprookje wordt verteld. Tijdens deze voorstelling wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van licht en klanken. Het is een bijzonder populaire show die erg romantisch is om bij te wonen. The Magic Fountains of Montjuic zijn terug te vinden tussen de Montjuïc en het Plaza Espanya.

Tibidabo

Bij het aanschouwen van de stad Barcelona en haar omgeving wordt meteen duidelijk dat de Catalaanse metropool wordt geflankeerd door twee bergen. De moeilijkst bereikbare top van beiden is deze van de Tibidabo. Eenmaal hier boven zal echter blijken dat je inspanningen de moeite meer dan waard waren. Niet alleen is deze top één van de best bewaarde geheimen van Barcelona, daarnaast zijn er ook twee ietwat vreemde locaties naast elkaar terug te vinden. Je vindt er namelijk een gotische kerk naast een ietwat vreemd en relatief oud amusementspark. Toch, de attracties in dit park zorgen er in combinatie met het uitzicht voor dat dit voor verliefde stellen zeker een aanrader is. Sterker nog, in het verleden zouden in het reuzenrad reeds heel wat bezoekers hun partner ten huwelijk hebben gevraagd!

El Born

Barcelona is een bijzonder omvangrijke en veelzijdige stad die reizigers nog meer te bieden heeft dan ze vaak in eerste instantie denken. Jammer genoeg worden daardoor verschillende minder toeristische omgevingen wel eens over het hoofd gezien. Neem nu bijvoorbeeld het oude centrum El Born. Deze beschikt over heel wat charme die wordt gecreëerd door onder meer de pittoreske pleinen in combinatie met de kleine barretjes en de prima restaurants. Wil je er niet alleen een romantisch verblijf van maken in Barcelona, maar zou je, je partner graag een aanzoek willen doen? Een enkele wandeling doorheen El Born zorgt er voor dat geschikte locaties zich hiervoor in een sneltempo aandienen.

Torre d'Alta Mar

Er zijn verschillende plaatsen waar je in Barcelona kan genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving. Er is echter geen betere locatie om dat te doen en tegelijkertijd te kunnen genieten van een heerlijke maaltijd als in de Torre d'Alta Mar. Dit restaurant is gelegen aan de top van de kabelbaan-toren. Ze biedt je niet allen een keuze uit een groot aantal fantastische maaltijden, daarnaast is de kans groot dat je nog nooit eerder met je geliefde op zo'n luxueuze en exotische locatie hebt gegeten. Wanneer je op zoek bent naar een echt romantisch restaurant in Barcelona is de keuze voor deze Torre d'Alta Mar waarschijnlijk al snel gemaakt!

Buiten-bioscoop op de berg Montjuïc

Tijdens de zomermaanden valt er op de tweede berg van Barcelona, namelijk de Montjuïc heel wat te beleven. Deze berg is veel eenvoudiger te beklimmen dan de Tibidabo. Dit maakt ze ook een beetje drukker, zeker tijdens de zomermaanden. Op de top van de berg is een oud kasteel terug te vinden dat tijdens de zomer wordt omgevormd tot een heuse buiten-bioscoop. Je ziet in deze periode tegen de avond vaak heel wat mensen de kronkelende weg naar boven nemen voorzien van picknickmanden, flessen cava en warme dekentjes. Het spreekt voor zich dat dit een bijzonder romantische setting is waar jullie in combinatie met de ondergaande zon zeker en vast van zullen genieten.

Als je op zoek bent naar een vakantiehuis in Barcelona dan kun je kiezen uit verschillende soorten accommodaties en prijsklassen. 
Weet wel dat in het hoogseizoen het aanbod schaars is en het is dan ook zaak om tijdig een huisje of appartement in Bardcelona te boeken.