Zo kijk je televisie in je vakantiewoning

geplaatst op 08-11-2022
 Zomervakantie 
 Wintersport 
 Tweede woning 
Lekker op vakantie in je eigen recreatiewoning? Dan kan het fijn zijn om ook daar af en toe lekker op de bank voor de buis te kruipen. Thuis is tv kijken een vanzelfsprekendheid, maar hoe gaat dat in zijn werk in je vakantiewoning in Nederland of daarbuiten?
alt

Hoe kijk je tv in je recreatiewoning?

Om in je tweede woning televisie te kijken is het handig om voor een smart tv te kiezen. Met zo’n televisie heb je mogelijkheden met internet en tv. Je kunt hem namelijk verbinden met internet en er apps op installeren om programma’s en films te kijken. Dit kan bijvoorbeeld met Ziggo GO. Je kunt ook reguliere zenders ontvangen die in je pakket zitten.

Het voordeel van een Smart tv is dat je overal kunt kijken zolang je internet hebt. Je bent dus wel afhankelijk van een goede internetverbinding. Het beste kun je een abonnement met onbeperkte data gebruiken, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over je verbruik.

Satelliet-tv

Als je niet afhankelijk wilt zijn van een internetverbinding, kun je ook kiezen voor satelliet tv. Je installeert dan een schotel aan het dak of de muur van je woning. Verder heb je een coax-kabel nodig om hem aan te sluiten. Je kunt bepaalde zenders gratis ontvangen, maar dit is meestal beperkt. Voor een uitgebreid zenderpakket heb je een betaald abonnement van een provider en een smartcard nodig.

Wat kost tv kijken in je vakantiehuis?

Online kijken kan in je vakantieverblijf gewoon via het pakket dat je thuis gebruikt, bijvoorbeeld via een app op je smart tv. De kosten zijn afhankelijk van het abonnement dat je afsluit. Als je tweede huis in een vakantie- of recreatiepark ligt, kan het zijn dat je een toeslag voor het gebruik van wifi moet betalen. Check dit van tevoren zodat je niet ook nog een eigen internetabonnement afsluit.

Als je gratis wilt kijken is via satelliet de beste optie. Je kunt dan echter alleen reguliere zenders krijgen en geen films of series van streamingdiensten kijken. Als je dit wel wilt en extra televisiezenders wilt ontvangen, zul je een abonnement op internet moeten afsluiten.

Het is dus zeker mogelijk om op je vakantiestek televisie te kijken. En dat is fijn als je even geen zin hebt in een activiteit of als het buiten slecht weer is. Met honderden zenders of je eigen favoriete kijkvoer hoef jij je tijdens je vakantie geen moment te vervelen.