Costa del Maresme en Barcelona

Costa del Maresme en Barcelona

Regio in Spanje

Barcelona is een prima stad om een korte vakantie door te brengen maar ook de regio eromheen is de moeite waard. We hebben het hier over de Costa del Maresme, de kustlijn is nog geen zestig kilometer lang maar het is een prima plek om een vakantiehuis te huren.
Het is een gebied met veel landerijen in de binnenlanden en prachtige stranden langs de kust.

Er zijn diverse plekken in deze regio waar belangrijke archeologische vondsten zijn gedaan. Er worden ook kwalitatief goede wijnen gemaakt in dit deel van Spanje dus als u de vakantie hier doorbrengt kunt u één of meerdere van de lokale wijnhuizen bezoeken. Breng niet al uw tijd door aan het strand maar leer de omgeving te ontdekken en trek dan ook vooral het binnenland in.  De Costa de Maresme is een prachtig vakantiegebied met de stad Barcelona als kers op de taart.


Toerisme

Spanje is natuurlijk een populair vakantieland en er zijn diverse regio’s waar het voor u als toerist uitstekend is. Maar wilt u een stedentrip combineren met heerlijk relaxen aan het Spaanse strand dan is Barcelona en de Costa del Maresme misschien wel de beste plek om een vakantiewoning te boeken.
In deze regio zijn leuke landelijke dorpjes als Órgiva en Subirats te vinden, deze namen zullen u waarschijnlijk niets zeggen en hebben ook niets te bieden, maar dat is juist de charme. Huur daarom eens een vakantiehuis in één van deze plaatsen en geniet van dit deel van de Costa del Maresme. Wilt u een strandvakantie doorbrengen in deze regio dan kunt u perfect een appartement huren in de Spaanse badplaats Blanes. De prachtige zandstranden en het prima uitgaan maken van deze plaats een populaire vakantiebestemming.
En of dat nog niet genoeg is kun je ook nog een bezoek brengen aan wat velen de mooiste stad van Spanje vinden. We hebben het hier natuurlijk over Barcelona. Deze heeft zoveel te bieden dat een eendaagse trip naar de stad van Gaudi eigenlijk geen recht doet. Je kunt er dan ook voor kiezen om een stadsappartement te huren in Barcelona en op die manier in een paar dagen de stad te verkennen.
Alles bij elkaar moet dit uw vakantie aan de Costa del Maresme tot een onvergetelijk verblijf maken.

Provincie

Costa del Maresme en Barcelona

Oppervlakte

400 km2

Aantal inwoners

circa 450.000

Hoofdstad

Mataró