De Ambassade als redder vakantie buitenland

geplaatst op 11-06-2012
 Zomervakantie 
alt

Als u een vakantie doorbrengt in het buitenland dan weet u waarschijnlijk dat het verstandig is om een reisverzekering af te sluiten. Uw verzekeraar kan op deze manier uw helpen tijdens onverwachte problemen tijdens uw vakantieverblijf in een ander land.
Maar behalve een reisverzekering afsluiten kan er nog een partij optreden als er onverwachte gebeurtenissen optreden tijdens uw buitenlandse vakantie.
Ik heb het in dit geval over de Nederlandse Ambassade, wat kan deze organisatie nu voor u betekenen.

Acute problemen tijdens uw vakantie in het buitenland, bel de Ambassade

Wie kent ze niet de verhalen van iemand uit de kennissenkring. Paspoort verloren of belangrijke betalingsmiddelen als een credit card of pinpas. 
Bij het oplossen van deze problemen kunt u in contact treden met de Nederlandse Ambassade. Verstandig is dan ook om de contactgegevens van deze organisatie op te zoeken op het internet voordat u op vakantie gaat in het desbetreffende land. De Ambassade is 24 uur per dag en zeven dag per week bereikbaar voor u als Nederlander in den vreemde.
Niet alleen voor de vakantieganger kan de Nederlandse Ambassade als raadgever optreden ook voor landgenoten die al dan niet permanent in het buitenland verblijven kunnen een beroep doen op onze Ambassade.

Waar dient de Nederlandse Ambassade niet voor

Als u tijdens uw vakantie niet tevreden bent over uw vakantiehuis of rondreis of u vindt dat u teveel betaald voor een bepaalde excursie. Dit zijn typische zaken waarvoor een Ambassade niet in het leven is geroepen. Als u dit soort klachten heeft kunt u tijdens of na uw vakantie het beste in contact treden met uw reisbureau en anders uw reisverzekeringspolis eens raadplegen hoe dit op te lossen. Voor dit soort zaken is de Nederlandse Ambassade niet uw gesprekspartner.