Vakantie in Andalusië, bezoek de stad Cádiz

geplaatst op 30-10-2015
 Zomervakantie 
alt

Zeg eens eerlijk; wist u dat de stad Cádiz gelegen is in Andalusië ? Als u niet echt bekend bent in dit deel van Spanje dan is de kans groot dat u met nee moet antwoorden. U hoeft zich niets te verwijten want maar weinig toeristen die in dit deel van Zuid-Spanje de vakantie doorbrengen hebben Cádiz op hun lijstje gezet van plekken die aangedaan moeten worden.
Op zich ook helemaal niet verwonderlijk want in tegenstelling tot andere steden in dit gebied ontbreekt het in Cádiz aan spraakmakende architectuur en historische paleizen, maar toch heeft deze stad in Andalusië wel degelijk haar eigen identiteit. Ook staat deze Spaanse stad bekend als Klein Havana, deze bijnaam dankt ze aan de overeenkomsten van het stratenplan en typerende boulevard welke overeenkomsten vertoond met die van haar Cubaanse broer!
Cádiz is nog één van de best bewaarde geheimen van Zuid-Spanje en als je een vakantiehuis in Andalusië huurt moet je deze unieke stad toch echt bezoeken.

Het centrum van Cádiz omgeven door water

Als u door het stadscentrum van Cádiz slenters zal het u vermoedelijk niet opvallen, maar het oude stadshart heeft een natuurlijk begrenzing, de zee! Het is dan ook niet verwonderlijk dat van oudsher het een vissersplaats is en ook heden ten dage trekken er dagelijks vissersbootjes op uit om een inkomen te verdienen. In Cádiz zijn dan ook prima visrestaurants te vinden waar u voor enkele euro’s een heerlijk dagvers visje kunt eten.
Het toerisme is een opkomende inkomstenbron voor de lokale bevolking en hoewel het van oudsher toch een echte arbeidersstad is kun je bemerken dat de vakantiegangers zich hier erg welkom voelen. Dit heeft te maken met de vriendelijke inslag van de inwoners en zij zijn oprecht blij met elke toerist die de vakantie aan de Costa del Sol doorbrengt.  Ook zij weten dat meer dagjesmensen een goed ontwikkeling is voor de lokale economie en dat ook zij hier wel bij varen.
In dit deel van het land zijn er ook veel residenten uit andere Europese landen en uiteraard zijn mensen met een tweede huis a/d Costa del Sol ook bekend met het authentieke karakter van de stad Cádiz en mede hierdoor krijgt deze Spaanse stad toch een internationaal tintje. Wat overigens niet wil zeggen dat toeristen massaal deze plaats in Andalusië bezoeken.

Wat zijn de hoogtepunten van de stad Cádiz ?

Voor de meeste mensen zal dit toch de oude wijk met de smalle mystieke steegjes en de kleurrijke gevels van de woningen. Voor de grandeur van de stad dien je de Malecón te bezoeken. Deze boulevard fungeerde door haar schoonheid als in diverse films als decor van één of meerdere scénes.
De kathedraal is ook een bouwwerk welke moet worden bezocht tijdens een bezoek aan de stad. Het is waarschijnlijk het meest gefotografeerde gebouw van Cádiz.
Ook zijn er clubs waar je kunt dineren en tegelijkertijd kunt genieten van de klassieke Spaanse Flamenco.
Ook het Mercado Central moet je aandoen, dit belangrijkste marktplein van Cádiz heeft een geheel eigen vibe. Kortom; breng je de vakantie door in zuidelijk Spanje dan dien je deze Andalusische stad toch echt even aan te doen. Offer daarom één dag van je vakantie op en kies in plaats van een zandstrand aan de Costa del Sol voor de cultuur en historie van het unieke Cádiz!