De Bodensee een meer als grens tussen landen

geplaatst op 07-09-2015
 Zomervakantie 
alt

De Bodensee in welk land ligt het precies of beter in welke landen is dit water te vinden! Want dit grote meer is als het ware een natuurlijk grensgebied van de landen Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.
Het Bodenmeer zoals het ook wel vaak wordt genoemd is één van Europa’s grootse binnenwateren. En de strategische ligging en behorend tot een drietal landen mag het dan ook geen verwondering opwekken dan dit water een voorname rol speelt in het regionale toerisme. Er zijn dan ook veel waterrecreanten te vinden en natuurlijk tref je op de oevers van de Bodensee talloze vakantiehuizen aan. Vanaf het meer heb je een fraai uitzicht op de Alpen, tenminste als je de punt van je boot met de neus naar het zuiden wijst!
De veerboten zorgen ervoor dat je prima de oversteek kunt maken van het ene land naar het andere. Dit maakt het tot een heerlijke vakantiebestemming. Ook tijdens een relatief kort verblijf kun je op deze manier veel zien en doen.

In welk land aan het Bodenmeer een vakantiewoning huren ?

Dat is toch wel naar eigen inzicht want zowel Oostenrijk, Zwitserland als Duitsland heeft zijn eigen pluspunten. Wat niet veel mensen weten is dat de Bodensee uit een boven- en een onder-meer bestaat. Ze worden verbonden door de rivier de Rijn.
Het bovenste deel is wel meer dan zeven keer zo graag wat betreft oppervlakte ten opzichte van het onderste deel!
Wat betreft de schoonheid van het Bodenmeer en welk land het beste toebedeeld is zijn mensen het nogal eens niet met elkaar eens. Als je een vakantiehuis aan de Bodensee in Duitsland huurt dan springen de stranden eruit. Oostenrijk heeft het gemoedelijke en Zwitserland geeft een mooi panorama van het Alpengebergte vanaf het meer.

Vakantie aan de Bodensee, geniet van al de drie aan het water grenzende landen

Als je een vakantiewoning hebt geboekt dan kun je ongeacht het land waarin je verblijft toch genieten van Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland.
Maakt met een boot vroeg in de morgen de oversteek en geniet van één van de buurlanden of doe het eiland Reichenau aan. Deze plek staat op de Werelderfgoedlijst en het Benidictijner Abdij is een bezoek meer dan waard.
Of doe Zwitserland aan en verken ter voet natuurpark Wollmatinger Ried. Maar ongeacht in welk van de landen je de dag doorbrengt het relaxen langs het water en al genietend van het prachtige Bodenmeer zal je kijkend naar de luxe plezierjachten ervaren dat het hier prima mogelijk is om een leuke vakantie door te brengen.