Vakantie Allgäu, bezoek Slot Neuschwanstein

geplaatst op 17-03-2015
 Zomervakantie 
alt

Als u de vakantie in het zuiden van Duitsland doorbrengt en met name als u verblijf in de regio Allgäu dan mag een bezoekje aan Slot Neuschwanstein niet ontbreken. Dit imposante bouwwerk is niet alleen één van de meest opmerkelijke kastelen van Europa. Het is ook van absolute schoonheid en de spectaculaire ligging maken dit tot een plek die jaarlijks door honderdduizenden toeristen wordt aangedaan. Volledig terecht trouwens de unieke architectuur en de geschiedenis van Schloss Neuschwanstein maken het tot een unieke combinatie. Een leuk uitstapje voor het hele gezin. Huur je een vakantiehuis in Allgäu dan moet een bezoek brengen aan dit historische bouwwerk. Ga bij voorkeur vroeg op de dag want dan er relatief weinig vakantiegangers te vinden. Maar ook in de ochtend is het in het hoogseizoen al druk en gaandeweg de dag zal het aantal mensen die Neuschwanstein wil bezoeken alleen maar toenemen.

Lodewijk II is grondlegger van Kasteel Neuschwanstein

Gek of geniaal, dat is een kreet die je nogal eens hoort voorbijkomen over bepaalde personen in het heden of uit he verleden. Wie deze term loslaat op Lodewijk II zal vermoedelijk bij de eerste benaming uitkomen. Deze persoon is in een latere fase van zijn leven dan ook krankzinnig verklaard. Maar zonder een oordeel over zijn geestestoestand uit te willen spreken is het wel zo dat er zonder hem Slot Neuschwanstein nooit gekomen was. Voor het hedendaagse toerisme in Beieren omgeving is het dan ook de populairste bezienswaardigheid en de regio Allgäu is dan ook maar wat blij met de hersenspinsels van Lodewijk de tweede. De bouwkosten werden veel lager ingeschat en doordat er tijdens de bouw ook nogal eens grote planwijzingen moesten doorgevoerd worden maakte dit project van Lodewijk II in feite een arm man. Toen hij stierf was het slot ook nog steeds niet afgebouwd en in feite was dit jaren later nog niet het geval. 

 

Wat te verwachten bij een bezoek aan dit imposante kasteel in Zuid-Duitsland

Wie Hohenschwangau (want daar ligt Slot Neuschwanstein) bezoekt zal zich verbazen over dit prachtige bouwwerk. Het is gebouwd op rosten en rondom zijn er prachtige uitkijkpunten richting het kasteel. Het fotogenieke karakter van dit gebouw maakt het dat zelfs voor een beginnende fotograaf het bijkans onmogelijk is om dit Duitse sprookjeskasteel van haar slechte kant te laten zien.
Eenmaal aangekomen bij de poort van het slot zult u verbluft zijn bij het aanzicht, dit gevoel zal alleen maar versterkt worden bij uw rondleiding door Neuschwanstein. Er zijn diverse vertrekken die in aanmerking komen als mooiste kamer van het kasteel. De troonzaal is prachtig, maar ook de Sängersaal is een pareltje. De grandeur komt u tegemoet en u waant zich in het Duitsland van een eeuw eerder. Lodewijk II is zichzelf ook niet vergeten want ook de persoonlijke woonvertrekken zijn het bekijken zeker waard. Verblijft u in een vakantiewoning te Beieren of andersoortige accommodatie dan moet u een dagje van uw vakantie inplannen om een bezoek te brengen aan kasteel Neuschwanstein.