De diversiteit van vakantieland Zweden

geplaatst op 02-12-2014
 Zomervakantie 
 Wintersport 
 Wandelen 
alt

Wie eens af wil wijken van de gedachte om in de traditionele vakantielanden een huisje te boeken en Noord-Europa eens wil ontdekken doet er goed aan om Zweden eens aan te doen. Dit Scandinavische land is zeer divers en heeft elke genre toerist wel wat te bieden wat zal kunnen bekoren. De binnenlanden van Zweden zijn het domein van fervente wandelaars en de kustlijn is perfect voor een zeilvakantie of genieten van de rust die een vakantiehuis in Zweden je kan bieden. De dagen doorbrengen in de natuur en tegen de avond een kampvuur aanleggen en met een goed glas wijn de afgelopen dag nog eens in je gedachten laten voorbijtrekken. Wissel het rustige buitenleven af met een bezoek aan de hoofdstad van Zweden. Stockholm heeft een spectaculaire ligging en de musea, oude binnenstad en oude gebouwen met grandeur zullen ervoor zorgen dat u de nodige foto’s wilt schieten. De vakantie doorbrengen in Zweden staat synoniem aan een leuke tijd voor jong en oud.

Vakantie doorbrengen in Zweden; natuur, cultuur en nog veel meer

Scandinavië is een regio welke de doorsnee vakantieganger niet over nadenkt als hij of zij zich aan het oriënteren is op de volgende vakantiebestemming. Maar als je kiest voor Zweden dan kun je er zeker voor zijn dat je genoeg kunt ondernemen. Breng je in de zomermaanden de vakantie in dit land door dan kan het ook zomaar een heuse zonvakantie worden. Ten onrechte denken mensen dat het altijd maar koud en nat is en dan het hele land onder een dikke pak sneeuw is bedolven.
Zweden is dan ook een land bij uitstek om in de buitenlucht door te brengen. De imposante bossen, de prachtige kustlijn en het diverse binnenland zijn de parels van het land. Adem de gezonde Zweedse lucht in en bemerk dat je na enkele dagen helemaal meegaat in hete ritme van de omgeving. Maak een ontspannen boswandeling of huur een zeilboot en vaar langs de kust van Zweden of maak een boottocht over één van de vele meren. Breng je in de buurt van Stockholm de vakantie door dan is het zelfs mogelijk om met je eigen boot de haven van deze prachtige stad te bereiken. De vele musea die hier te vinden zijn zorgen voor een stukje cultuur. Bezoek ook het oude stadscentrum Gamla Stan. Je waant je hier in vroegere tijden. De prachtige goed bewaard gebleven gebouwen zorgen hier wel voor. Een dagje Stockholm is een prettige afwisseling tijdens de vakantie in het natuurrijke Zweden.

Hoe kun je het beste afreizen naar Zweden

Scandinavië is een gebied wat tegenwoordig prima bereikbaar is en dat met verschillende vervoersmiddelen. Als je de vakantie in Zweden wilt doorbrengen dan kun je prima met je eigen auto afreizen naar je stuga in dit fantastische land. Via brugverbindingen in Denemarken kun je Zweden goed bereiken.  Ook zijn er goede verbindingen per veerboot en zijn verschillende plaatsen die je aan kunt doen.
Met het vliegtuig de reis maken is natuurlijk ook mogelijk. Vanuit Nederland kun je perfect vliegen op het internationale vliegveld van Stockholm. Van daar kun je per huurauto of trein verder reizen. Niet kan een onvergetelijke vakantie in Zweden nu nog in de weg staan.