De eilanden in de lagune van Venetië

geplaatst op 09-06-2015
 Zomervakantie 
alt

De stad Venetië, één van de meest tot de verbeelding sprekende plekken op aarde. Mensen van over de hele wereld bezoeken deze plaats in de regio Veneto, het zij als separate stedentrip, dan wel tijdens een vakantie in Italië.
In het hoogseizoen kun je er bijkans over de hoofden lopen en dit doet eigenlijk geen recht aan al het moois wat er hier te zien is. Een leuke optie is dan ook om te gaan voor het bezoeken van één of meerdere van de eilanden die bij Venetië liggen. Deze zijn bij het grote publiek minder bekend en hier kun je op je gemak genieten van het unieke karakter welke deze plekken wel degelijk te bieden hebben. Wel eens gehoord van San Michele, doet Murano u een belletje rinkelen, of wat te denken van Pellestrina. Dit zijn relatief onbekende eilandjes die in feite tot de stad Venetië worden gerekend maar door veel minder toeristen worden bezocht. In dit artikel willen we enkele van deze plekjes onder de aandacht brengen.

De lagune van Venetië en de eilanden die hiertoe behoren

Breng je de vakantie in de regio Veneto door dan is de kans levensgroot dat een bezoek aan de stad in het water als eerste in de planning verwerkt wordt.  Absoluut terecht natuurlijk want een bezoek aan Venetië zal u voor altijd bijblijven. Enerzijds vanwege de prachtige pleinen, historische gebouwen en natuurlijk de unieke waterwegen die de stad haar wereldfaam verschaffen.
Anderzijds zult u zich ook de drukte hoogstwaarschijnlijk niet snel vergeten. De duizenden toeristen die zich langzaam voortbewegen in de smalle steegjes en strijden om een plekje in de watertaxi.
Het is daarom dat een bezoek aan de omliggende eilanden net zo leuk kan zijn. Als je een vakantiehuis in Veneto hebt gehuurd dan kun je bij aankomst in Venetië een boot pakken naar Lido. Dit is een prachtige plek voor mensen die genieten willen aan het strand.
Wil je toch iets actiever de vakantie in dit deel van Italië doorbrengen dan is een bezoek aan Burano een goede optie. De prachtige huizen die te vinden zijn op dit eiland tonen de oude grandeur van het oude Italië.  Bezoek ook San Giorgio Maggiore dit alleen al voor het magnifieke uitzicht op het Palazzo Ducale.
Ook het eiland Murano is de moeite waard, dit vooral om de oude ambachten die hier al eeuwenlang worden beoefend door lokale vaklieden. Voor de glasblazers trekken veel dagjesmensen. Als toerist kun zien hoe het glas wordt geblazen en uiteraard is het ook mogelijk om glaskunst aan te schaffen.

Wanneer de eilandengroep van Venetië te bezoeken

Als je de keuze hebt wanneer je de vakantie in de regio Veneto wilt doorbrengen dan is het aantrekkelijk om in het voor- of najaar af te reizen. Je omzeilt om die manier de toeristenpiek. In het absolute hoogseizoen is het zo druk in Venetië dat het afbreuk doet aan de unieke grandeur.
Ben je toch gebonden aan de zomervakantie dan is het aan te raden om de stad zelf links te laten liggen en te kiezen uit het bezoeken aan één of meerdere van de eilandjes in de lagune.
Natuurlijk is het hier ook wel drukker in het hoogseizoen, maar je kunt te voet je fatsoenlijk voortbewegen en een goede indruk krijgen van eilandjes als die van Giudecca, het kerkhofeiland San Michele of het eiland van de stranden Lido.
Mensen die een tweede huis in Veneto bezitten weten wel wanneer de Lagune te bezoeken. In het laagseizoen kiezen ze voor de stad Venetië en in hoogseizoen valt de keus op één van de omliggende eilanden.