Vakantie doorbrengen in een leuk huisje te Rovinj

geplaatst op 08-09-2020
 Zomervakantie 
Ben je wel eens in Rovinj geweest? Dit is zonder enige twijfel één van de mooiste stadjes van de regio Istrië!
alt

Rovinj is gelegen in het westen van Kroatië. De stad ligt op het schiereiland Istrië en werd in 1763 verbonden met het vasteland. Het centrum ligt daarmee op het schiereiland. De stad is leuk om te bezoeken, want er is nog een typische middeleeuwse bouwstijl. Het is daardoor ook populair onder toeristen. Neem daarom je camera mee, want tijdens je vakantie naar Rovinj is er voldoende te fotograferen.

Klimaat

In de zomermaanden kunnen de temperaturen in de stad flink oplopen. 28 Graden Celsius is niet ongewoon. Er valt over het algemeen vrij weinig regen tijdens de warme maanden. Vooral in de maand juli valt er weinig regen. Het kan wel flink waaien in de stad, maar dat is met de warme temperaturen ook wel fijn. In de wintermaanden wordt het nooit erg koud. De temperaturen zakken doorgaans tot 6 graden Celsius. De temperatuur daalt vrijwel nooit tot onder het vriespunt. In de maand november regent het vrij veel. Je kunt deze maand daarom beter vermijden.

Bezienswaardigheden in Rovinj

In de stad kun je meerdere leuke bezienswaardigheden bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van Rovinj zijn het Rode eiland, het Zavicajni muzej en tot slot het Franciscaanse klooster.

Rode eiland

Het Rode eiland bestaat, zoals de naam niet doet vermoeden, uit twee verschillende eilanden: St. Andrew en Maskin. Toch wordt het gezamenlijk het ‘Rode eiland’ genoemd. Dat heeft ermee te maken dat de twee eilanden aan elkaar zijn verbonden door een havenmuur. Zowel in de zee als op het strand zijn er diverse Romeinse resten terug te vinden. Er zijn verder nog verschillende prachtige gebouwen die je kunt bekijken.

Zavicajni muzej

Het Zavicajni muzej is een prachtig museum dat aandacht besteedt aan etnografie en archeologie. Ook heeft het museum een prachtige collectie uit de moderne geschiedenis van Rovinj. De galerij heeft ruim 250 kunstwerken uit vier verschillende eeuwen: de 16e tot de 19e eeuw. Het is vooral een leuk museum als je geïnteresseerd bent in kunst.

Franciscaanse klooster

Het Franciscaanse klooster is gelegen op de top van een heuvel. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het historische centrum van de stad. Het klooster is gebouwd in een barokke stijl en sinds 1979 is er een museum gevestigd in het klooster. Je leert hier meer over de geschiedenis. Ook kun je diverse kunstcollecties bekijken in het museum.

Reizen naar Rovinj

De dichtstbijzijnde luchthaven is de luchthaven in Pula. Een rechtstreekse vlucht naar deze stad duurt zo’n 1 uur en 50 minuten. Je kunt al een ticket boeken vanaf slechts 51 euro. De afstand tussen Pula en Rovinj bedraagt zo’n 36 kilometer. Je kunt ervoor kiezen om met de bus of de taxi naar de stad te reizen. De buskaartjes zijn relatief voordelig, maar de taxi is vrij prijzig. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om met een eigen auto naar de stad te reizen.

Vervoer

Het openbaar vervoer in Rovinj is over het algemeen goed geregeld. De prijzen van de buskaartjes zijn relatief laag. Je kunt een buskaartje kopen bij de kiosk of bij de buschauffeur. De buskaartjes die je in de bus koopt zijn iets duurder van bij de kiosk.