De fijnste plekjes voor je roadtrip in Zweden

geplaatst op 07-11-2019
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Wandelen 
alt

Een mini roadtrip door Zweden langs de Zweedse Westkust: van Göteborg naar Strömstad. Plan nu je roadtrip!

Tijd voor een mini roadtrip! Maar waar naartoe? Stockholm is natuurlijk een leuke stad om eens te bezoeken waar je snel met vliegtuig kunt komen. Maar heb je zin in iets anders en wil jij een speciale roadtrip beleven? Ga dan naar de Zweedse westkust en ontdek pareltjes onderweg. Hieronder vind je een overzicht met enkele steden en bezienswaardigheden die je tijdens je Zweedse roadtrip niet mag missen. Een vlucht is zo geboekt en een auto zo gereserveerd!
Wat betreft vakantiehuizen in Zweden, of Stuga's zoals ze ook worden genoemd (dit zijn accommodaties midden in de natuur) is er een groeiend aanbod waar te nemen.

Start je roadtrip in het Zweedse Göteborg

Je vliegt vanuit Amsterdam gemakkelijk naar Göteborg in Zweden. Dit ligt aan de westkust. Het is de tweede grote stad van Zweden en heeft een enorme haven. Je hebt een aantal mooie bezienswaardigheden, zoals de botanische tuinen en de Elfsborg's Fortress. Houd je meer van musea? Dan kun je hier ook goed terecht bij het stadsmuseum of het Volvo museum. Maar één van de belangrijkste attracties in Göteborg is Liseberg, dit is een soort pretpark. Of maak een rondvaart langs de archipel. Genoeg keuzes om dag één te vieren.

Heerlijk smullen in Uddevalla

Op dag twee gaat je roadtrip verder naar Uddevalla. Daar zie je al snel een plein met het monument Statyn på Kungstorget. Bezoek het kasteel Tureborg. Het kasteel is nog niet zo oud, maar wel een monument in de gemeente Uddevalla. Je hebt tevens uitzicht op de stad Tureborg. Ga ‘s avonds eten bij Villa Lindesnas. Het uitzicht is fantastisch en het eten is om te smullen. Na het eten kun je een wandeling maken en de zonsondergang kijken in Hästepallarna, wat bekendstaat om haar mooie omgeving. Rust lekker wat uit, want dag drie van de roadtrip staat al op je te wachten.

Eeuwenoude rotstekeningen in het Zweedse Tanumshede

Een leuk plaatsje om te bezoeken op de derde dag van je roadtrip is Tanumshede. Je komt er praktisch doorheen met de auto, dus even stoppen is geen moeite. Er is niet heel veel te doen, maar het is vooral een schattig plaatsje. Wel heb je hier bijzondere rotstekeningen van wel bijna 4000 jaar oud. Ook kun je hier prima kajakken als je even los wilt komen van het autorijden. Wil je 's avonds naar een goed restaurant? Dan kun je heerlijk vis eten in Café Vastbacken. Pizzeria Kapten Viking doet overigens ook niet onder voor lekker eten. Naast pizza kun je er ook andere gerechten krijgen.

Eindig je ultieme roadtrip in Strömstad

Ben jij een echte golfer? Dan zit je in Strömstad goed. Genoeg parken om je de hele dag te vermaken, zoals in Dynekilen, wat net buiten het centrum ligt. Als je vroeg in de ochtend arriveert kun je heerlijk ontbijten aan de Smögen's promenade. Ook in Strömstad kun je boten huren om een tochtje langs de archipels te maken. Na de tocht kun je lekker kreeft eten in de boot of bij één van de restaurants aan de kust. Het schijnt dat je heerlijk makreel kunt eten bij Rökeriet en dat de Zweden zelf hier regelmatig een stop maken.

Voordeel van een roadtrip

Een voordeel van een roadtrip is dat je kunt staan en gaan waar je wilt. Je zit nergens aan vast. Ik gaf je hier boven een aantal plekjes wat leuk is om te bezoeken, maar voel je vrij om je eigen roadtrip te maken. Je komt onderweg genoeg plekken tegen en wie weet vind jij wel andere mooie parels. In Zweden kun je prima kamperen. Dit is veilig en op internet vind je een hele lijst waar je terecht kunt. Al is juli een nogal drukke maand in de Zweedse westkust, omdat het binnenland dan ook deze kant op komt. Je kunt ook kiezen voor een hotel of een appartement. Je zet je auto rustig neer en vanuit daar kun je te voet de stad in te gaan. Ervaar de vrijheid met een roadtrip!

Natuurlijk is er nog veel meer te zien in Zweden. De hoofdstad Stockholm alleen al is een stad die je een keer gezien moet hebben. Maar wil je echt een keer wat anders en niet per se de hoofdstad aan doen, dan raad ik je zeker deze roadtrip aan. Je bereikt Göteborg gemakkelijk per vliegtuig vanuit Amsterdam, maar je kunt ook treinen vanuit Kopenhagen of Stockholm. Enthousiast geraakt deze mini roadtrip door de westkust van Zweden? Plan dan nu je reis!