Op autovakantie? Dat doe je met een deelauto!

geplaatst op 06-04-2023
 Zomervakantie 
 Rondreis 
Het is weer tijd voor vakantie! Sta jij al te popelen om je koffer in te pakken en te vertrekken? Op vakantie gaan is iets waar we allemaal naar uitkijken. Even ontsnappen aan de dagelijkse routine en tijd voor avontuur. Maar het brengt soms ook de nodige stress met zich mee. Krijg je alleen al zenuwen wanneer je op tijd bij het vliegveld moet zijn en daarna nog eens lang moet wachten op je vliegtuig? Zeg vaarwel tegen het vliegen en pak de auto!
alt

Er is niets zo leuk als op vakantie gaan met de auto. Vertrekken wanneer het uitkomt, luisteren naar je favoriete playlist en genieten van mooie plekken onderweg. Stap in en ga op weg naar jouw vakantiehuisje.

Op vakantie met een deelauto

Wil je graag op autovakantie, maar heb je geen auto? Geen zorgen. Een ideale oplossing is het huren van een peer-to-peer deelauto, bijvoorbeeld bij SnappCar. In Nederland blijft het aantal peer-to-peer deelauto’s groeien, waardoor je door heel het land de mogelijkheid hebt eenvoudig een auto van je stadsgenoten te huren. Een auto huren in Den Haag, Nijmegen, of Groningen: je vindt ze werkelijk overal. Handiger kan dus niet.

1.         Geld besparen

Geld besparen is altijd een pluspunt, toch? Door een peer-to-peer deelauto te gebruiken in plaats van een traditionele huurauto, kan je flink wat geld besparen op huur- en verzekeringskosten.

 

2.         Flexibiliteit

Met een deelauto van SnappCar kan je jouw reisschema aanpassen aan jouw eigen wensen en behoeften. Je hebt de auto namelijk de hele dag of week tot jouw beschikking. Bovendien kan je, na afspraken met de eigenaar, de auto ook buiten de reguliere openingstijden van autoverhuurbedrijven gebruiken. Er zijn zelfs deelauto’s die je kunt openen en sluiten met je smartphone waardoor de sleuteloverdracht met de verhuurder niet meer nodig is. Dat scheelt weer tijd!

 

3.         Ruim aanbod

Een groot voordeel van peer-to-peer autodelen is de ruime keuze uit auto’s. Bij een traditioneel verhuurbedrijf heb je keuze uit hun vloot, die meestal niet enorm is. Bij peer-to-peer deelauto’s kun je uit verschillende auto’s kiezen. Of je voorkeur nu uitgaat naar een specifiek merk, een automaat of een huisdiervriendelijke auto. Ga je met een grotere groep? Ook een busje huren is een mogelijkheid.

 

4.         Milieuvriendelijk

Wil je een steentje bijdragen aan het milieu? Een peer-to-peer deelauto is een milieuvriendelijke keuze omdat er minder auto’s geproduceerd hoeven te worden. Daarnaast heb je veel keuze uit elektrische en hybride auto’s.

Op autovakantie gaan geeft je veel flexibiliteit, wat natuurlijk een heerlijk gevoel is tijdens de vakantie. Wil jij graag een deelauto huren? Ontdek het aanbod bij jou in de buurt op het autodeelplatform SnappCar.