De grootste voordelen van een sunshower

geplaatst op 18-08-2022
 Tweede woning 
Steeds vaker kiezen mensen voor een sunshower wanneer ze hun badkamer onder handen nemen. Maar wat is een sunshower nu precies en wat zijn de voordelen ervan? In dit artikel nemen we deze voordelen onder de loep. Daarnaast leggen we je uit hoe je een sunshower eenvoudig op de wandtegels in de douche kunt monteren.
alt

Hulp bij het aanmaken van vitamine D

Veel Nederlanders hebben in de winter een tekort aan vitamine D. Dit zorgt voor vermoeidheid, zwakke botten en pijnlijke spieren en gewrichten. Omdat we in de winter minder zonuren hebben en vaak de hele dag op ons werk spenderen, is het lastig om vitamine D aan te vullen. Een sunshower is daarom een echte uitkomst. De uv-lampen stimuleren de vitamine D-aanmaak tijdens een douche van slechts tien minuten. Daarnaast zorgen ze ook nog eens voor een gezonde teint!

2. Meer energie door totale ontspanning

Een sunshower bevat naast uv-lampen, ook infrarood lampen. Deze combinatie van lampen zorgt samen voor een gevoel van totale ontspanning terwijl je onder de douche staat. Hierdoor kom je helemaal tot rust, krijg je een betere weerstand en heb je uiteindelijk veel meer energie.

Heb je last van winterdips en herfstdepressies? Ook dan is een sunshower ideaal. Uv-licht heeft namelijk een positief effect op de aanmaak van endorfine. Endorfine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd en zorgt ervoor dat je je fit, vitaal en minder gespannen voelt. Daarnaast zorgt het voor een goed dag-en-nachtritme.

3. Soepele spieren en gewrichten

Wie veel tijd achter de laptop doorbrengt of fysiek zwaar werk verricht, zal voelen dat spieren en gewrichten pijnlijk kunnen worden na een lange dag werken. Infraroodlampen dragen bij aan een goede doorbloeding van het lichaam en helpen met het verminderen van spier- en gewrichtsklachten.

Sport je veel en heb je daardoor vaak last van pijnlijke en vermoeide spieren? Ook dan is een sunshower echt een uitkomst.

4. Eenvoudig te plaatsen

Je weet nu wat alle lichamelijke voordelen zijn van een sunshower. Maar hoe plaats je zoiets en waar moet je op letten? We leggen het je graag uit. Wie zijn hele badkamer onder handen gaat nemen, kan ervoor kiezen om een sunshower in te bouwen in de douche. Hiervoor heb je twee wanden met wandtegels nodig, een stroomtoevoer en natuurlijk een aardlekschakelaar. Een sunshower plaatsen is dus helemaal niet moeilijk!

Is je badkamer nog helemaal in orde, maar wil je wel graag een sunshower? Kies dan voor een opbouwapparaat. Ook hiervoor heb je slechts een stroomtoevoer, aardlekschakelaars en twee betegelde wanden nodig.