Ontdek de populairste eilanden van Istrië

geplaatst op 11-03-2024
 Zomervakantie 
 Rondreis 
Toen de Kroatische Onafhankelijkheidsoorlog langzaam maar zeker ten einde kwam werd al vrij snel duidelijk wat een prachtig land lange tijd aan het zicht van toeristen onttrokken werd. In geen tijd wisten de regio’s Istrië en Dalmatië internationale naam en faam te verzilveren en dat helemaal niet zonder reden. Niet alleen de vele prachtige en gezellige steden die je hier aantreft, maar ook de geweldige natuurpracht hebben er door de jaren heen voor gezorgd dat Kroatië is uitgegroeid tot één van de populairste vakantielanden van heel Europa. Niet alleen het Kroatische vasteland, maar misschien nog wel meer de eilanden vormen een geweldige locatie om te ontdekken. In dit blogartikel laten we je alvast graag kennismaken met de populairste eilanden van Istrië in Kroatië.
alt

Prachtige eilanden gelegen voor de kust van Istrië

Voor de kust van het Kroatische Istrië zijn tal van prachtige eilanden terug te vinden die wachten om door jou ontdekt te worden. Voor de kust van de bekende plaats Fažana vinden we bijvoorbeeld de prachtige Brijuni-eilanden terug. Het Nationaal Park Brijuni omvat de volledige eilandengroep die je hier aantreft. Het is vooral het grootste eiland, namelijk Veliki Brijun welke kan rekenen op een aanzienlijke bekendheid. Deze is vooral te wijten aan het feit dat de voormalige, Joegoslavische leider Tito hier een buitenverblijf had. Vandaag de dag is het huis dat dienst deed als zijn buitenverblijf ingericht als museum.

Indien je een bezoek wil brengen aan het eiland Veliki Brijun kan je er eenvoudig voor kiezen om de veerboot te nemen vanuit Fažana. Eenmaal op het eiland aangekomen zijn er verschillende excursies waar je aan deel kan nemen. Zo kan je bijvoorbeeld een ritje maken met het toeristische treintje, maar kan je ook het plaatselijke Safaripark bezoeken en wat bovendien ook te denken van het archeologische museum en de kerk van St. Germania? Meer dan voldoende bezienswaardigheden dus om te ontdekken!

Verblijven op KRK, het gouden eiland van Kroatië

De zogenaamde Kvarnerbaai kan reeds vele jaren rekenen op een geweldige populariteit onder reizigers. Elk jaar opnieuw zijn er dan ook heel wat mensen die ervoor kiezen om hun vakantie door te brengen op één van de eilanden die hier zijn gelegen. Het gaat hierbij om eilanden als:

  * Krk;

  * Cres;

  * Rab;

  * Lošinj;

Eén van de eilanden die onder toeristen kan rekenen op een zeer aanzienlijke populariteit is KRK. Sinds jaar en dag wordt er naar deze plaats ook verwezen als het 'gouden eiland' van Kroatië. Dat is niet zonder reden. Het eiland telt dan ook een grote hoeveelheid aan zowel natuurlijke als culturele rijkdommen. Het wordt dan ook niet voor niets bestempeld als één van de mooiste eilanden die Kroatië rijk is. KRK wordt middels een indrukwekkende brug verbonden met het vasteland waardoor je niet genoodzaakt bent om gebruik te maken van een veerdienst. 

Rab, een geweldige keuze voor rustzoekers

Het kleine eiland ligt ten zuiden en vooral in de schaduw van KRK. Het eiland bevindt zich verder ook ten oosten van Cres en staat er algemeen om bekend een geweldige bestemming te zijn voor mensen op zoek naar rust. Rab maakt nog maar net deel uit van de Kvarnerbaai en er zijn tal van verschillende pittoreske baaitjes en stranden terug te vinden. De hoofdstad van het eiland, namelijk Rab-stad beschikt over een grote haven waar je nog steeds duidelijk de Venetiaanse invloeden terugziet.

Rab staat naast bovenstaande ook bekend omwille van de aanwezigheid van het zogenaamde Dundowoud. Het betreft hier een bos waar je altijd groene eiken in terug kan vinden. Ben je van plan om een vakantie naar Rab in Kroatië te ondernemen met kinderen? Dan is het de moeite waard om een bezoek aan Paradise Beach te overwegen. Deze plaats bevindt zich nabij Lopas in het noorden van het eiland en is zeker de moeite waard om te ontdekken.
Huur een vakantiehuis op het eiland Rab en breng samen me je dierbaren een onvergetlijke tijd door om één van de mooiste plekken van Kroatië.

Verblijven in een vakantiewoning op de eilanden in Istrië 

De toeristische aantrekkingskracht waar de eilanden in Istrië in Kroatië over beschikken spreekt voor zich. Door de jaren heen heeft net deze toeristische aantrekkingskracht er bovendien voor gezorgd dat ook de infrastructuur van deze eilanden danig werd uitgebreid en gemoderniseerd. Je kan hier dan ook niet alleen verblijven in één van de vele hotels en appartementen, bovendien zijn er ook prachtige vakantiehuizen te ontdekken. Zowel indien je wil verblijven in een standaard vakantiehuis als wanneer je wil genieten van een luxe vakantievilla met zwembad zijn er op de eilanden in Istrië in Kroatië meer dan voldoende mogelijkheden terug te vinden om een keuze uit te maken.