De ideale tuinmeubelen voor jouw vakantiehuis

geplaatst op 03-08-2019
 Tweede woning 
alt

Een tweede huis is voor vele mensen een droom en vreemd is dit natuurlijk niet. Wie denkt er niet eens aan een eigen optrekje om de weekenden door te brengen en tijdens deze korte vakanties te genieten samen met je gezin of familie.
Maar eigenaren van een recreatiewoning weten ook dat er allerlei zaken komen kijken en één daarvan is wat te doen met de tuinmeubelen tijdens de afwezigheid en in de wintermaanden.
Je wilt graag een tuinset die het hele jaar buiten kan blijven staan, maar het laatste waar je op zit te wachten is dat de buitenmeubelen verweren of nog erger kapot gaan door de invloeden in weer en wind.
Voor tweede woningbezitters is er tegenwoordig een goede oplossing voor dit probleem en dat zijn vlechtwerk loungesets, dit zijn tuinmeubelen met een prima comfort maar bovenal kun je de hele set het gehele jaar door buiten laten staan. Ideaal als eigenaar van een recreatiehuis waar je maar een deel van het jaar verblijft.

Kies voor gemak in en om je tweede huis

Het bezit van een recreatiewoning moet een feestje zijn en of je deze nu voor eigen gebruik hebt aangekocht of de voorkeur hebt voor het behalen van een huurrendement. Aan de basis moet een stukje gemak ten grondslag liggen.
Zo zijn er dan ook verschillende zaken waar je goed over na moet denken en de inrichting van de tuin is een belangrijk agendapunt. Kies voor een eenvoudig te onderhouden tuin, bij voorkeur bestaande uit een combinatie van gazon en verhard terras. Gras is relatief eenvoudig te onderhouden en door middel van terrastegels kun je een goede combinatie vinden. Om het af te maken zou je kunnen kiezen voor een duurzame set tuinmeubelen zodat e.e.a. een hoogwaardige uitstraling krijgt.
Bespaar niet op je outdoor en kies voor een stukje kwaliteit!

Laat de tuin, de tuin!

Het meeste gebruik van je buitenverblijf maak je in het voor-, hoog- en naseizoen, in de wintermaanden breng je minder tijd door in je vakantiehuisje en de tijd die je hier verblijft zal vermoedelijk binnen zijn. Van de tuin zal vermoedelijk maar weinig gebruik worden gemaakt en de prioriteit zal hier in het laagseizoen ook niet liggen.
Wat is er mooier om deze winterklaar te maken en er dan geen omkijken meer naar te hebben tot het voorjaar voor de deur staat. Ook de tuinmeubelen van vlechtwerk kun je gewoon in weer en wind laten staan en volstaan met een snelle schoonmaakbeurt als de lente begint. Ideaal om set weersbestendige tuinmeubelen te hebben die je op het terras kunt laten staan.
Het bezitten van een recreatiewoning moet ook het streven naar comfort en gemak zijn. Denk bij het maken van de verschillende keuzes hier dan ook goed over na, dit alles kan een buitenhuis net dat stukje meerwaarde geven.