De leukste kerstmarkten van Europa

geplaatst op 15-11-2018
 Citytrip 
alt

Met de feestdagen in aantocht vinden veel mensen het fantastisch om hun uitstap of vakantie een beetje in te kleden in het thema van Kerstmis. Vanaf eind november is het in het merendeel van de Europese steden dan ook mogelijk om je te vermaken op gezellige en sfeervolle kerstmarkten. Glühwein en gezelligheid zijn hier altijd troef, maar wat zijn nu echt de leukste kerstmarkten van Europa om te bezoeken? Wij zochten het voor je uit!

Kerstmarkt van Londen, één en al sfeer

Een stad als Londen is altijd een aanrader om te bezoeken in de aanloop naar de kerstperiode. De kerstmarkt van de Engelse hoofdstad mag zich bovendien één van de mooiste van Europa noemen. Het prachtige, 135 meter hoge London Eye vormt het centrale punt van een sprookjesachtige markt boordevol leuke kraampjes en gezellige muziek. Wat het geheel een extra bijzondere aanblik geeft is uiteraard de flankering van een legendarisch gebouw als de Big Ben. Verspreid over Londen worden er vanaf eind november verschillende kerstmarkten georganiseerd. Eén van de meest sfeervolle is echter ongetwijfeld deze van Hyde Park. Ze luistert dan ook niet voor niets naar de naam 'Winter Wonder Land'.

Kerstmarkt van Keulen, kerstsfeer onder de Dom

Eén van de Europese kerstmarkten die elk jaar opnieuw het vaakst worden bezocht is ongetwijfeld deze van Keulen. Het betreft hier dan ook niet alleen één van de grootste, maar ook één van de mooiste kerstmarkten die je ooit zal bezoeken. Eigenlijk is er geen sprake van één, maar wel van zeven kerstmarkten die verspreid over de stad zijn terug te vinden. De populairste locatie is echter ongetwijfeld deze onder de beroemde Dom. Zowel Neumarkt, de Altermarkt en natuurlijk ook de Rudolfplatz worden elk jaar opnieuw prachtig versierd waardoor er een gezellige en uitnodigende sfeer heerst.

Kerstmarkt van Praag, gezelligheid troef

Praag wordt tijdens de winterperiode vaak bestempeld als één van de mooiste steden om te bezoeken in Europa. Deze reputatie heeft ze absoluut niet gestolen. In het bijzonder wanneer de kerstmarkt haar intrede heeft gemaakt is het Oude Plein een oord van sfeer, warmte en gezelligheid. Kerstmis is voor de Tsjechen sowieso een serieuze betekenis en dat blijkt ook uit hun kerstmarkt. Kosten noch moeite worden gespaard om er elk jaar opnieuw iets moois van te maken. In combinatie met het historische en uitnodigende karakter van de stad is een bezoek brengen aan de Kerstmarkt van Praag zeker en vast een aanrader!

Kerstmarkt van Amsterdam, oud-Hollandse gezelligheid

Wil je graag een kerstmarkt in eigen land bezoeken? Dan leent Amsterdam zich daar als één van de beste voor. De kerstmarkt van onze hoofdstad wordt steevast gehouden op het Museumplein waar nog meer dan anders in de maand december oud-Hollandse gezelligheid de sfeer bepaald. De kleine marktjes om langs te kuieren zijn absoluut een aanrader voor iedereen die niet ver van huis een sfeervolle, uitnodigende kerstmarkt wenst te bezoeken.

Kerstmarkt van Tallinn, een echte traditie

Tot dusver misschien weinig verrassingen in dit lijstje met meest sfeervolle kerstmarkten. Wat dat betreft is Tallinn, de hoofdstad van Estland misschien een beetje een vreemde eend in de bijt. Het is ongetwijfeld bekend dat deze stad zeer bezienswaardig is, maar eigenlijk bestaat er geen betere periode dan de winter om ze te bezoeken. In het bijzonder in de maand december barst het historisch centrum uit haar voegen van de kerstsfeer. Overal klinken kerstdeuntjes, worden er traditionele lekkernijen verkocht in mooi versierde kerstkraampjes en zie je een kerstman rondlopen. Wil je een bijzondere stedentrip in de laatste maand van het jaar combineren met een sfeervolle en verrassende kerstmarkt op een fantastische locatie? Dan is de kerstmarkt van Tallinn bezoeken absoluut een aanrader!

Kerstmarkt van Brugge, Kerst in het Venetië van het Noorden

In België kan je er natuurlijk voor kiezen om de grote kerstmarkt op de Markt van Brussel te ontdekken, maar heel wat knusser is deze van het historische Brugge. Op de Markt, maar ook op het Simon Stevinplein (gelegen in één van de populairste winkelstraten van de stad) is het in de maand december heerlijk vertoeven. Niet alleen worden er verschillende kerstkraampjes uitgebaat, daarnaast is er een prachtig versierde en verlichte ijspiste terug te vinden waar jong en oud zich op kunnen vermaken. Gecombineerd met het historische karakter van de Markt en onder het goedkeurend oog van het statige Belfort is dit een kerstmarkt die je minstens één keer in je leven bezocht moet hebben!

Kerstmarkt van Lille, onbekend maakt onbemind

De kerstmarkt van Parijs is ongetwijfeld de bekendste van Frankrijk. In de aanloop naar de kerstperiode is de lichtstad dan ook nog gezelliger dan anders. Wil je een iets minder drukke kerstmarkt of heb je deze van Parijs al eens bezocht? In dat geval is deze van Lille een verrassende aanrader. In Lille wordt Kerstmis dan ook in stijl gevierd. Ontvlucht de massa van Parijs en zoek het intieme karakter van een echt sfeervolle kerstmarkt op in deze leuke stad. De Place Rihour vormt hier elk jaar opnieuw het decor voor een prachtige kerstmarkt die aan alle verwachtingen van echte kerstliefhebbers tegemoet zal weten te komen.