Hoe slaap je lekker in een vreemd bed?

geplaatst op 20-12-2022
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Wintersport 
 Citytrip 
Slapen in een vreemd bed, soms ontkom je er niet aan. Veel mensen vallen minder goed in slaap als ze van huis zijn. Kijk jij soms op tegen reizen of logeerpartijen? Geen zorgen, want met een goede voorbereiding slaap jij als een roos! Er zijn namelijk een hoop manieren waarop jij deze 'vreemde' plek toch vertrouwd kunt maken. In dit artikel vind jij informatie en tips om slapeloze nachten buitenshuis te voorkomen.
alt

Slapen met een vertrouwd gevoel

De een houdt van een zacht donzen kussen, de ander heeft liever een variant gemaakt van stevig memory foam. Niets is vervelender dan slapen op een oncomfortabel kussen. Gelukkig is dit heel makkelijk te voorkomen door je eigen hoofdkussen mee te nemen! De bekende textuur van jouw kussen geeft een vertrouwd gevoel en dat zorgt met een goede nachtrust.

Ga je lang op reis? Of verblijf je tijdelijk ergens anders, bijvoorbeeld door een renovatie? Als je moeite hebt met slapen in nieuwe omgevingen kun je er ook voor kiezen om zelfs je beddengoed zoals een hoeslaken en kussensloop mee te nemen. Stop deze in speciale vacuüm zakken en bespaar een hoop ruimte in jouw koffer!

Geuren voor een goede nachtrust

Ook de geur van je beddengoed is belangrijk! Onbewust slaap je namelijk lekkerder in een bed dat ‘vertrouwd’ ruikt. Het kan dus helpen om een textielspray mee te nemen met een bekende geur en deze op jouw hoofdkussen te spuiten. Deze tip is vooral handig wanneer je voor korte tijd weg bent en niet de ruimte hebt om beddengoed in te pakken. Zo voel jij je overal thuis!

Hou je slaapritme vast

Een nieuwe omgeving betekent niet dat je jouw ritme aan moet passen. Integendeel, het is juist erg belangrijk om vast te houden aan vertrouwde rituelen. Een vaste bedtijd is erg belangrijk voor een goed slaapritme. Hierdoor weet jouw lichaam wat het kan verwachten en word je moe rond de juiste tijd. Laat je niet verleiden door laat opblijven en stap elke avond dezelfde tijd het bed in!

Vreemde geluiden

Onbekende muziek, luid zingende vogels of voorbij rijdende hulpdiensten. Bij een andere omgeving horen ook veel nieuwe geluiden. Veel mensen vinden het moeilijk om hier aan te wennen, zeker de eerste nacht. Als jij onrustiger slaapt door deze geluiden is het vinden van een goed paar oordoppen een must. Ook kun je zorgen voor een bekend achtergrondgeluid, zoals rustgevende muziek. Vreemde geluiden vallen hierdoor minder op, zodat jij nog steeds een goede nachtrust krijgt.

Hopelijk slaap je met deze tips zo comfortabel mogelijk in een vreemd bed. Met de juiste voorbereiding geniet je optimaal van jouw reizen en zijn de zorgen over slapeloze nachten verleden tijd!