Vakantie doorbrengen in of om Cannes

geplaatst op 01-07-2017
 Zomervakantie 
 Citytrip 
alt

Cannes is leuke stad in het zuidwesten van Frankrijk. De stad staat vooral bekend vanwege het grote filmfestival dat hier ieder jaar wordt georganiseerd. Daarnaast kun je er leuke bezienswaardigheden bekijken.
Breng je de vakantie door in deze regio dan moet je deze mondaine stad zeker eens aandoen.

Bezienswaardigheden in Cannes

In Cannes kun je verschillende leuke bezienswaardigheden bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn het Filmfestival van Cannes, Marche Forville, Côte d’Azur, Lérins Abby en de eilanden Sainte-Marguerite en Saint-Honorat.

Filmfestival van Cannes

Eén van de belangrijkste evenementen van Cannes is het filmfestival. Sinds 1946 wordt dit evenement ieder jaar gehouden in de maand mei. Alleen in de jaren 1948, 1950 en 1968 ging het filmfestival niet door. Ieder jaar komen er vele filmsterren op het evenement af. Het zijn dan ook altijd drukke maanden in de Franse stad. Houd dan ook rekening met duurdere hotelkamers.

Côte d’Azur

Côte d’Azur is de Franse kust aan de Middellandse Zee. Hier kun je genieten van prachtige stranden. In de zomermaanden loopt de temperatuur flink op en kun je genieten van heerlijke zeewatertemperaturen. Het toeristenseizoen aan de Côte d’Azur is erg lang en per plek verschilt het hoe druk het is. Vanzelfsprekend is het in de zomer veel drukker dan in de wintermaanden.
Om de omgeving te ontdekken maar te verblijven op een rustige plek is de beste optie om een vakantiewoning aan de Côte d'Azur te huren. 

Lérins Abby

Op het eiland Saint-Honorat staat een prachtige klooster. In eerste instantie werd het klooster bewoond door één man. Later volgenden andere gelovigen hem en gingen ook in het klooster wonen. Het fort dat om het klooster heen was gebouwd, werd hier neergezet om de monniken te beschermen. Tegenwoordig kun je prachtige wandelingen in en rondom het bouwwerk maken. Ook het eiland is leuk om te bezoeken.

Sainte-Marguerite en Saint-Honorat

Sainte-Marguerite en Saint-Honorat zijn twee eilanden nabij de kust van Cannes. De sfeer is hier ontzettend fijn. Het geeft veel rust en is leuk om te bezoeken. Op één van de twee eilanden staat ook het bovenstaande klooster.

Marche Forville

Marche Forville is een gezellige markt waar je allerlei leuke producten kunt kopen. De overdekte markt staat vooral bekend vanwege haar verse waren, waaronder bloemen, vlees, vis, fruit en groenten. Rondom de markt zijn ook allerlei winkeltjes gevestigd waar je ook veelal lekkernijen kunt kopen. Ga dus met een lege maag heen, want er is voldoende te proeven op deze gezellige markt in Cannes.

Vervoer

De stad heeft haar eigen vliegveld, maar deze is niet bereikbaar vanaf het buitenland. Het is namelijk enkel een nationale luchthaven. Als alternatief kun je er wel voor kiezen om naar de badplaats Nice te vliegen. Vanaf hier kun je gemakkelijk met het openbaar vervoer naar Cannes reizen. Als je eenmaal in de stad bent aangekomen, kun je reizen met de bus. De meeste bezienswaardigheden kun je bekijken met behulp van het openbaar vervoer. Je kunt er ook voor kiezen om met de auto naar Nice te reizen. De afstand tussen Utrecht en Nice bedraagt zo’n 1.350 kilometer. Je kunt de Franse stad bereiken binnen ongeveer 13 en half uur. Neem bij voorkeur wel af en toe een pauze onderweg en wissel eventueel af met je partner.