De leukste plaatsen voor een natuurvakantie in Engeland

geplaatst op 16-02-2024
 Zomervakantie 
 Rondreis 
Ben je van plan om een natuurvakantie te gaan ondernemen? Dan zijn er verspreid over Europa heel wat verschillende landen terug te vinden die daarvoor in aanmerking komen. Dat geldt misschien nog wel het meest voor het verrassende Engeland. Verspreid over dit land zijn dan ook tal van prachtige regio’s terug te vinden die uitnodigen om te ontdekken. Gaande van het ruige zuiden tot het indrukwekkende en sfeervolle noorden, er ontvouwt zich een compleet land dat wacht om ontdekt te worden. Wil jij ook graag een natuurvakantie in Engeland ondernemen? Dan hebben wij op deze pagina alvast enkele geweldige bestemmingen op een rijtje gezet om te overwegen.
alt

Op ontdekking in de 'Tuin van Engeland'

De natuur die je aantreft in het Zuiden van Engeland staat er algemeen om bekend ontzettend mooi te zijn. Enkele bekende toppers die je hier aantreft zijn onder meer:

 - De witte krijtrotsen van Dover;

 - De Seven Sisters nabij de kust van Sussex;

 - De indrukwekkende kliffen van the Isle of Wight;

Voor Dover geldt dat ze uiteraard zeer eenvoudig te bereiken is vanuit zowel Nederland als België. Naar het Zuidoosten van Engeland wordt niet zelden verwezen als de 'Tuin van Engeland'. Dat is het gevolg van het feit dat je hier in het fraaie natuurlandschap ook heel wat indrukwekkende landhuizen en statige kastelen aantreft. 

De Zuidkust van Engeland herbergt ook heel wat bekende en bovendien zeer hippe badplaatsen. Het gaat hierbij dan meer concreet om plaatsen als Eastbourne, maar wat bovendien ook te denken van Brighton? Bovendien is het zo dat je hier ook heerlijk kan relaxen op tal van prachtige stranden van plaatsen als Dorset, Wiltshire en natuurlijk ook Hampshire. Voor de echte natuurliefhebbers spreekt het voor zich dat ook een bezoek aan het natuurgebied New Forest niet op het verlanglijstje mag ontbreken.

East Anglia, een prachtig natuurgebied met een interessante geschiedenis

In het oosten van Engeland vinden we een gebied terug dat luistert naar de naam 'East Anglia'. Het betreft hier een gebied dat zich uitstrekt tussen Cambridge enerzijds en de Noordzeekust anderzijds. Het gaat hierbij om een heuvelachtig gebied welke kan rekenen op een zeer interessante geschiedenis. Je kan hier niet alleen de bekende schapenfokkerij bezoeken, maar wat ook te denken van de prachtige vakwerkhuizen en wolwerken die je hier aantreft? Daarnaast wordt er hier zelfs een heuse schattenjacht georganiseerd. Nog iets noordelijker bevindt zich het North York Moors Nationaal Museum in North Yorkshire. Tijdens een bezoek aan deze regio mag je ook zeker niet vergeten om op ontdekking te gaan in de spookachtige ruïne van Whitby Abbey.

De Cotswolds, wellicht de gezelligste regio van heel Engeland

Wie natuur, gezelligheid en Engeland in dezelfde zin zegt kan eigenlijk haast niet anders dan verwijzen naar de geweldige Cotswolds. Het betreft hier een heuvelrug welke zich bevindt in het westelijke deel van Engeland. Het gebied kenmerkt zich niet alleen door glooiende heuvels en gele korenvelden, maar ook (en misschien nog wel in het bijzonder) door schilderachtige dorpen. Het lijkt een beetje alsof de tijd hier heeft stilgestaan.

Zeker ook één van de mooiste natuurgebieden van Engeland is het zogenaamde Peak District. Je treft hier een behoorlijk ruig, eveneens heuvelachtig landschap aan welke zich niet alleen kenmerkt door heidevelden, maar ook door kalksteenheuvels, bossen en natuurlijk ook tal van indrukwekkende grotten. Voor deze laatste geldt dat ze zich bevinden bij Castleton en Hope.

Het Lake District in het noorden van Engeland

Sinds jaar en dag bekend als één van de meest prachtige regio's van heel Engeland is het zogenaamde Lake District welke zich in het noorden van het land bevindt. Je treft hier idyllische, glasheldere meren aan welke verspreid tussen de relatief hoge bergtoppen zijn terug te vinden. Ze worden vaak omhuld door een mistige evenals serene sfeer. Dit is werkelijk een geweldig gebied om door te wandelen of om simpelweg in tot rust te komen in de natuur.

Een absolute aanrader om te doen tijdens je natuurvakantie in Engeland in dit gebied is een wandeling maken van de 'Steencirkel van Castlerigg'. Vanaf deze plaats beschik je over een geweldig uitzicht over de omgeving. Tijdens de wintermaanden verandert Kirkstone bovendien in een soort van klein skiresort. Er zijn bovendien speciale wandelpaden voorzien voor rolstoelgebruikers evenals voor buggies. Dit zorgt ervoor dat iedereen heerlijk kan genieten van de toch wel echt indrukwekkende natuur die zich ontvouwt hier in het noorden van Engeland.

Tip! Boek een vakantiewoning in de Engelse natuur!

Wie aan Engeland denkt, denkt naar alle waarschijnlijkheid meteen aan de drukte die je ervaart in grootsteden zoals met name Londen, Birmingham, Liverpool en Manchester. Dit gezegd hebbende staat dit land dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk ook reeds vele jaren bekend als één van de mooiste natuurgebieden van Europa. Verspreid over het land zijn dan ook nog meer dan voldoende indrukwekkende natuurgebieden terug te vinden die je even helemaal het dagelijkse leven kunnen doen vergeten. Wil jij dus met andere woorden graag even samen met je partner, met je gezin of vrienden of familie vertoeven in een mooie, natuurlijke omgeving weg van de bewoonde wereld? Dan is het boeken van een vakantiehuis in de Engelse natuur zonder meer een aanrader!