De optimale geluidsisolatie voor je vakantiewoning

geplaatst op 27-08-2024
 Tweede woning 
alt

Als trotse eigenaar van een mooie vakantiewoning wil je natuurlijk vooral lekker ontspannen en volop genieten. Het doel is om even weg te komen van de drukte en hectiek uit je alledaagse leven en daarom is het fijn om de dagelijkse beslommeringen te kunnen ontvluchten. Een goede manier om dat voor elkaar te krijgen, is door je vakantiehuis te isoleren. Hiervoor kun je kiezen uit verschillende methodes. Kijk vooral naar jouw type recreatiewoning en de soort isolatie die je hier nodig hebt. Vervolgens kun je het gewenste isolatiemateriaal eenvoudig online bestellen. Vanzelfsprekend kun je dit materiaal zelfs volledig op maat laten vervaardigen. Je hoeft het dan alleen nog maar op de gewenste plekken aan te brengen. Wil je je liever eerst rustig oriënteren voordat je tot aankoop overgaat? Ook dat kan natuurlijk.

Voorkom geluidsoverlast bij je vakantiehuis

Bij het isoleren van vakantiewoningen gaat het vaak om twee zaken: isoleren tegen geluid en isoleren tegen warmte en kou. Veel recreatiewoningen bevinden zich op een camping en daar heb je natuurlijk al gauw geluidsoverlast van bijvoorbeeld gillende kinderen en luid schreeuwende buren. In feite is dit niet veel anders dan thuis. Wil je echt ongestoord van je vakantie genieten? Dan doe je er goed aan om geluidsisolatie aan het huisje toe te voegen. Je kunt onder meer kiezen uit geluidisolatie van PU, melamine, PE en bitumen. Neem bijvoorbeeld een product als melamine. Door dit aan te brengen in je vakantiewoning, reduceer je zelfs het geluidsniveau van je campingburen die gezellig aan het praten zijn. Platen van PE zorgen er juist voor dat de muziek of conversaties vanuit jouw stacaravan of vakantiehuisje niet over de hele camping weerklinken.

Veelzijdig isoleren met celrubber

Een ander fijn product om je vakantiewoning mee te isoleren, is celrubber. Dit materiaal zorgt voor een perfecte en zeer duurzame afdichting tegen onder meer tocht, stof, geluid en zelfs water. Daarnaast vangt het ook trillingen heel goed op. Hiermee is  celrubber voor afdichtingen een perfect product voor in en rond ieder vakantiehuisje en elke stacaravan. Overigens kan celrubber worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder neopreen, natuurrubber en EPDM. Er is dus altijd voldoende te kiezen. Weet je niet goed welk product je het beste kunt kiezen? Dan kun je natuurlijk eerst wat meer informatie en een goed advies aanvragen bij je lokale handelaar in hoogwaardige isolerende materialen.