Duin van Pyla, uniek natuurgebied in Europa

geplaatst op 09-04-2015
 Zomervakantie 
alt

Aan de Côte Atlantique gelegen aan de westelijke zijde van Zuid-Frankrijk is de Duin van Pyla te vinden. Dit wonderlijke natuurpark is de grootste stuifduin van ons continent. De imponerende zandmassa aan de kust heeft zich ontwikkeld tot een populaire toeristische bezienswaardigheid.
Als je de vakantie doorbrengt in de regio Côte Atlantique dan moet je dit natuurwonder ook zeker bezoeken. Voor jong en oud is hier het nodige vermaak van een wandeling over de top van de Duin van Pyla tot het rollebollen van de duinen naar beneden.
Het okerkleurige zand staat in prachtig contrast met indigoblauw van de Atlantische Oceaan aan de westkant en de groene pijnbomen iets verder landinwaarts.  Breng een bezoek aan dit wonder der natuur en geniet van de fantastische kleurschakeringen van licht en schaduw.

Wandelen op de Duin van Pyla kan een hele uitdaging zijn

De beste manier om dit natuurgebied in Aquitanië te ontdekken is te voet. Eigenlijk is dat ook de enigste wijze waarop je een goede indruk kunt krijgen van dit unieke duinenlandschap.
De befaamde Duin van Pyla is meer dan honderd meter hoog en dit maakt hem tot de hoogste zandduin van geheel Europa. De top is per voet bereikbaar en als u verblijft in een vakantiehuis aan de Côte Atlantique dan is dit een wandeling die niet mag ontbreken op uw “to do” lijstje.
Als u de top bereikt van de Pyladuin (ook wel bekend als de Duin van Pilat) dan zult u beloond worden met een werkelijk fantastisch uitzicht over de zuidelijke westkust van Frankrijk.
De prachtige baaien liggen te flonkeren in de zon en het woeste landschap laat maar weer eens zien hoe divers dit deel van het land is.

De hitte op de Duin van Pyla en de verkoeling van de pijnbossen

Ervan uitgaande dat je in het zomerseizoen de vakantie doorbrengt aan de Côte Atlantique te Frankrijk is het niet moeilijk voor te stellen dat een wandeling door het duinpark de nodige energie zal gaan kosten. De zon zal de inspannende wandeling door het mulle zand van de Duin van Pyla uitdagend maken. Vooral de stukken die je richting de top voeren kunnen zelfs voor een ervaren wandelaar als zwaar worden gekenmerkt.
Leuk is dan ook dat direct achter de duinen de pijnbossen van natuurpark Landes de Cascogne te vinden zijn. Hier kun je heerlijk wandelen en de dichte begroeiing zorgt ervoor dat je door de schaduwrijke gebieden hier ook in hartje zomer goed uit de voeten kunt.
De wandeling kun je bovendien afsluiten met een frisse duik in de Atlantische Oceaan. De ultieme beloning voor een actief dagje uit in de regio Aquitaine.