Voordelen led verlichting in je vakantiehuis

geplaatst op 11-02-2019
 Zomervakantie 
alt

De manier waarop een recreatiewoning verlicht wordt, heeft een grote impact op de sfeer in de ruimtes hiervan. Kies je voor een warme kleur licht in de woonkamer, of ga je juist voor helder licht? Kies je een traditionele spaarlamp, of ga je voor moderne led verlichting? Combineer je deze lampen met een schakelaar, of met een dimmer? Enzovoorts. Steeds meer consumenten stappen over op led lampen. Dit is niet voor niets, want aan het gebruik van led lampen zitten verschillende voordelen. In dit artikel vertellen we je er meer over!

Tip: led lampen kun je tegenwoordig eenvoudig online bestellen! Zo hoef je hier niet langer voor naar een fysieke winkel. Op internet heb je daarbij je de keuze uit een breed scala aan led lampen.

Voordelen van led verlichting in je recreatiewoning

Het voornaamste voordeel van led verlichting in je recreatiewoning, is de duurzaamheid hiervan. Led verlichting is veel duurzamer dan een spaarlamp, laat staan een gloeilamp. Dit zorgt ervoor dat er minder energie verbruikt wordt met led verlichting en dat deze lampen een groter aantal branduren bieden. Zeker in een vakantiewoning is een groot aantal branduren prettig. Je wilt immers niet steeds nieuwe lampen mee moeten nemen naar je tweede woning.

Ook prettig aan led verlichting is de mogelijkheid om te variëren in de kleur van de verlichting. Wist je bijvoorbeeld dat je ook voor rood of groen licht kunt kiezen? Dit geeft een heel sfeervol, romantisch effect. Zet de verlichting in de ochtend op helder wit licht en schakel in de avonduren over naar een romantische rode led verlichting.

Mogelijkheden bij het gebruik van led lampen

Het feit dat dat led lampen in sommige gevallen van kleur kunnen veranderen, is een van de redenen om voor deze lampen te kiezen. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden! Kijk bijvoorbeeld ook eens naar led verlichting in de vorm van losse strips. Deze strips worden vaak standaard van een plakrand voorzien. Zo kunnen de strips eenvoudig achter een kast of bank worden bevestigd. Met deze strips krijgen de muren een minder saaie uitstraling, zonder dat je ze hoeft te verven of behangen.

Kijk ook eens naar de mogelijkheid om led lampen aan een app op je mobiele telefoon te koppelen. De app op je telefoon maakt het mogelijk om de lampen op afstand te bedienen. Dit kan een voordeel zijn! Er is immers niets vervelender, dan ’s avonds nog uit bed te moeten om de lamp uit te zetten. Daarbij kun je de lampen via de app snel en gemakkelijk van kleur en lichtintensiteit laten veranderen.