Een 2e huis kopen aan de Costa Blanca ?

geplaatst op 11-08-2011
 Zomervakantie 
alt

De Costa Blanca is misschien wel de meest bekende regio bij de vakantiegangers welke er voor kiezen om een vakantie in Spanje door te brengen.  En dat is niet zo vreemd, deze schitterende regio trekt miljoenen toeristen op jaarbasis. Het is ook niet zo vreemd want het heeft veel te bieden. Maar hierover later meer.

De Costa Blanca een levendige regio met fraaie stranden

Een tweede woning a/d Costa Blancais ook geen gekke gedachte als u overweegt een huis in het buitenland aan te schaffen. Spanje heeft u veel te bieden. 
De kustlijn is fraai en de zandstranden zijn prima om tijdens uw vakantie lekker onbekommerd uw rust te pakken. Maar ook even het binneland in voelts als thuiskomen. U treft hier authentiek dorpen met leuke restaurantjes in smalle steegjes. Als u een tweede woning in het binnenland van Spanje wilt kopen zult u merken dat de verkoopprijzen van de woningen hier net iets lager liggen. 
In het bergachtige binnenland kunt u ook prachtige tochten per fiets of auto maken. Bekend voor de binnenlanden van de Costa Blanca zijn de citrus bomen, maar ook de groene uitstraling en de vele bloemen zal u verassen. Het kopen van een 2e huis a/d Costa Blanca te Spanje is dan ook zeker het overwegen waard.  

In welk deel van de Costa Blanca wilt u een recreatiewoning kopen

Elk deel van de Costa Blanca is ook divers en heeft zijn geheel eigen bijzonderheden. Dit maakt deze streek zo divers. U kunt hier heerlijk zonnen aan het strand, maar ook cultuur opsnuiven is hier zeker een optie.
De hoofdstad en tevens de grootste stad van de Costa Blanca is Alicante. Nabij ligt ook het gelijknamige vliegveld van waaruit u in een paar uur tijd vanuit Nederland of België kan afreizen naar uw tweede huis a/d Costa Blanca. Populair in deze regio is ook Benidorm. Deze levendige badplaats biedt de moderne vakantieganger elke voorziening welke hij of zij maar wenst. Een vakantiehuis in Benidorm kopen is dan wellicht voor u ook een serieuze optie. Of u nu alleen komt of met het hele gezin er is hier meer dan voldoende te beleven.
Maar er zijn steeds meer makelaars welke zich richten op het binnenland van de Costa Blanca, hier een leuk vakantiehuis, appartement of finca aankopen is wellicht net iets voor u.
Hoe dan ook, Spanje heeft alle voorwaarden welke u zoekt voor uw tweede woning in het buitenland.
Liever in een andere regio een huis kopen in Spanje? Ook dat is natuurlijk mogelijk want er zijn tal van interessante gebieden te vinden.

1 reactie

Jacob op 03-07-2012 om 08:27
veel nederlanders vinden de costa blance een prachtige plek om een tweede huis te kopen en door de bereikbaarheid vanuit nederland, het prima klimaat met zijn vele zonuren en prachtige stranden is dit ook een prima plek voor een eigen vakantiehuis toch is het wel belangrijk om een goede makelaar met kennis van zaken en natuurlijk de costa blanca regio in de hand te nemen als je overweegt een 2de woning in spanje te kopen dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn met allerlei wettelijke bepalingen uit het spaanse recht ga bij voorkeur voor een makelaar die al vele jaren actief is in de costa blanca regio en een goed netwerk heeft schrijf alle vragen op die je hebt en schaf geen huis in spanje aan voordat je op alle vragen een duidelijk antwoord hebt gekregen van je makelaar
Reactie plaatsen