Nederland vakantieland

geplaatst op 27-08-2020
 Zomervakantie 
Vakantie in eigen land. Waarom niet...... Nederland is tegenwoordig een land wat zowel in het laag- als hoogseizoen genoeg te bieden heeft. Het hele jaar door zijn er prima voorzieningen die de vakantie tot succes kunnen maken.
alt

De Nederlandse burger mag zelf weten of hij op vakantie gaat naar het buitenland. Maar er zijn wel beperkingen en heel veel waarschuwingen. Wie deze zomer naar het buitenland op vakantie gaat, moet naar kleurcodes kijken. Landen zijn in verband met de coronapandemie ingedeeld in de kleuren rood, oranje en geel.

Buitenland
De wereldwijde epidemie van het coronavirus heeft de vakantieplannen van menig Nederlander ingrijpend veranderd. Informatie over vakantie-adviezen op websites van de Rijksoverheid is niet altijd even duidelijk en soms zelfs tegenstrijdig.  Een vakantie in het buitenland vergt meer voorbereiding dan anders. Verre vakanties buiten Europa worden op dit moment sterk afgeraden. Code geel betekent nog steeds goed moeten letten op risico’s. Code oranje betekent dat Nederlanders die landen alleen mogen bezoeken voor noodzakelijke reizen. Bij terugkeer in Nederland uit deze landen geldt bovendien het dringende advies van twee weken quarantaine. Sommige provincies in Spanje staan op oranje, net zoals Turkije, Marokko en Finland.

Eigen land
In eigen land levert een vakantie geen bijzondere problemen op, alles blijft in feite hetzelfde als thuis. Vele Nederlanders kiezen dan ook om de vakantie aan de Zeelandse kust of elders in Nederland te vieren. Menig vakantiewoningverhuurder zoals Vakantiehuisjes Nederland merkt de populariteit. Vooral de kust, Waddeneilanden en de Veluwe zijn veelal volgeboekt tijdens deze zomer.

Accommodatie
De locatie van vakantiehuizen zijn bepalend, maar huurders willen wel de luxe die ze van huis uit gewend zijn. Een vakantiehuis moet voldoen aan de eisen van de moderne consument. Dit betekent een moderne badkamer, ruime slaapkamers en een living met riante meubilair. Voor de kinderen moet er voldoende activiteiten voorhanden zijn.

Nederland trekt dit jaar zo’n 12 miljoen minder buitenlandse toeristen, verwacht toerismebureau NBTC. Amsterdam, Giethoorn en andere attracties zijn in jaren niet zo rustig geweest als deze zomer. Ga je toch naar het buitenland? Dan is het
verstandig om ook in het buitenland de Nederlandse voorzorgsmaatregelen in acht te nemen zoals vaak de handen wassen en het houden van anderhalve meter afstand. Over het algemeen geldt ook: mijd de drukte. Dat geldt ook als de lokale regels soepeler zijn.