Een eigen recreatiewoning in Suriname

geplaatst op 25-04-2016
 Tweede woning 
alt

Suriname heet voluit en officieel de Republiek Suriname en ligt aan de noordoostkust van Zuid-Amerika. Suriname grenst in het oosten aan Frans-Guyana, in het westen aan Guyana, in het zuiden aan Brazilië en in het noorden aan de Atlantische Oceaan. Tot 1975 viel Suriname onder het Koninkrijk der Nederlanden, waardoor Nederlands ook de officiële voertaal is. Het is een presidentiële Republiek met als hoofdstad Paramaribo.

Suriname is voor Nederlanders een populaire vakantiebestemming, vooral voor de Nederlanders wiens (voor)ouders van Surinaamse afkomst zijn (in Nederland wonen zo'n 350.000 Surinamers). Met de kenmerkende vriendelijkheid van de bevolking en het avontuurlijke karakter van een verblijf in de tropen, is een eigen recreatiewoning in Suriname een droom voor velen. Maar deze droom kan werkelijkheid worden via Recreatiewoning.nl. Leest u verder en laat u inspireren door de bekoring van een prachtig land en de charme van zijn bevolking.

Allereerst volgt nu een stukje koloniale geschiedenis, waarna vervolgens de bezienswaardigheden en 'things to do' zullen worden besproken.

Koloniale historie

De eerste bewoners van Suriname waren de Indianen, maar vanaf midden 17e eeuw vestigden Nederlandse kolonisten zich in Suriname. Deze nieuwe grondbezitters zochten goedkope arbeiders om op de verschillende soorten plantages te werken: plantages die werden aangelegd om aan de vraag van producten als cacao, katoen, koffie, suiker en tabak uit Europa te voldoen. Die arbeiders werden uit Afrika gehaald, waar stamhoofden zwarte slaven als werkers aanboden, die waren 'buitgemaakt' tijdens oorlogen met andere stammen. Vanaf 1850 werden wetten aangenomen om de slavernij af te schaffen, wat in 1863 uiteindelijk ook gebeurde in Suriname.

De huidige president Desi Bouterse kwam in 1980 door een coup aan de macht en werd na de verkiezingen in 2010 tot president gekozen. De Surinaamse bevolking bestaat uit een mix van etnische groepen, waaronder Chinezen, Creolen (Afrika), Hindoestanen (India), Indianen, Javanen (Indonesië), Joden, Nederlanders en Portugezen.

Paramaribo

Wat maakt Suriname zo mooi en wat is er te beleven? Bij een bezoek aan Paramaribo, gelegen in het noorden van het land aan de Suriname rivier, zijn de Nederlandse invloeden duidelijk aanwezig. U merkt dit aan de Nederlandse straatnamen en de bouwstructuur van veel woningen. De hoofdstad heeft veel bezienswaardigheden zoals de twee voormalige handelsvestigingen Fort Zeelandia en Fort Nieuw-Amsterdam. Het Onafhankelijksplein en het Presidentiele Paleis zijn ook zeer de moeite van een bezoek waard.

Vergeet u niet een wandeling langs de Surinamerivier te maken, waar mooie koloniale gebouwen aan de oever staan. Er zijn legio restaurantjes en terrasjes in dit gedeelte van de stad, waar u onder het genot van een hapje en een drankje de bedrijvigheid om u heen kunt aanschouwen. Er ligt ook een dierentuin in de hoofdstad, de Paramaribo Zoo, maar het is beter, spannender en leuker om tijdens een jungletrip de fauna (en flora) in het wild te ontdekken.

De Amazone

Wie aan Zuid-Amerika denkt, denkt aan de Amazone en de jungle. Een jungletrip mag tijdens een verblijf in Suriname dan ook niet ontbreken. Met een 4-wheel-drive kunt u een avontuurlijke tocht maken naar het Brownsberg natuurpark, waar het Amazonegebied begint. In dit tropisch regenwoud, met zijn vele beekjes en watervallen, komen bijna 1500 verschillende plantensoorten voor, waaronder veel medicinale planten. Gaat u tijdens een tocht in het oerwoud op zoek naar brulapen (je hoort ze al van grote afstand!), toekans en papegaaien. Vanuit het natuurpark kijkt u ook uit op het Brokopondostuwmeer, een van de grootste kunstmatige meren ter wereld met een stuwdam, die bijna heel Suriname van energie voorziet.

Commewijne

In het district Commewijne lagen in de slaventijd meer dan 500 plantages, waarduizenden slaven van de vroege morgen tot de late avond moesten zweten en zwoegen. Op een rondleiding door dit gebied bezoekt u verschillende plantages en wordt u verteld over deze trieste periode in de geschiedenis van Suriname. Er werd op de plantages suikerriet verbouwd, maar ook koffie, cacao, katoen en tabak. Nog altijd worden in dit gebied verschillende plantages bewerkt. Bekende plantages zijn Katwijk, Laarwijk, Mariënburg, Peperpot en Reynsdorp.


Watervallen

De Raleigh Falls zijn de bekendste watervallen en stroomversnellingen van Suriname, gelegen bij het natuurgebied aan de Coppenamerivier. Het is een stukje onaangeroerde natuur met een diversiteit aan dieren (waaronder vele vogels en 8 verschillende apensoorten) en planten. Het gebied wordt gekenmerkt door de Voltzberg (240m). Andere bekende watervallen in Suriname zijn de Blanche Marie Falls en de Wonotobo Falls.

Suriname rivier

Een tocht over de Suriname rivier is een speciale ervaring, waarbij u de kans heeft om te overnachten bij een bijzondere groep bewoners die in de jungle aan de rivier leven: de Marrons. De Marrons stammen af van de Afrikanen die in de slaventijd uit Afrika naar Suriname werden gehaald. Zij hebben zich uiteindelijk onder de slavernij uitgevochten en vluchtten richting de jungle om daar een beter bestaan op te kunnen bouwen.

Een boottocht is het mooiste om met een koraal te maken: met een traditionele Surinaamse boot. Als u de Suriname rivier op gaat kunt u het beste aanleggen bij het Saramaccaanse dorpje Jaw Jaw. Vriendelijke Marrons zullen u hartelijk begroeten en uitnodigen een nacht bij hen door te brengen. Dit is een unieke gelegenheid om te zien en ontdekken hoe de Marrons leven. U zult zien dat er niet veel nodig is om een prachtig leven te leiden en met volle teugen genieten van de cultuur en de natuur waarin de Marrons leven.

De Surinaamse keuken

Omdat de bevolking van Suriname zo divers is, is ook de Surinaamse keuken een mengeling van die bevolkingsgroepen. De gerechten werden vanuit vroeger onderling uitgewisseld en gecombineerd, waardoor de typische Surinaamse keuken uiteindelijk is ontstaan. Gerechten als bami en nasi goreng, roti, snesi foroe en moksimeti zijn slechts enkele, bekende en onbekendere, voorbeelden die u zelf (op locatie!) zeker moet proeven. Rijst, kip, vis en zoutvlees zijn vaak de ingrediënten voor vele gerechten, die letterlijk worden gepeperd met Madame Jeanettes (hete gele chilipepers uit Suriname).

Overweegt u een eigen recreatiewoning in Suriname?

Dat verbaast ons niets. Op Recreatiewoning.nl staan veel beschikbare recreatiewoningen in Suriname beschreven. U krijgt informatie over de woningen zelf, de prijzen, de locatie en de omgeving. Laat u verrassen door alleszins betaalbare prijzen van tweede woningen in een prachtig land met al even prachtige mensen. Ontdek Suriname zelf! 

1 reactie

Emile van Varsseveld op 15-12-2018 om 14:34
Ik zoek naar een vakantie woning bij Republiek heeft er een gestaan met de vraagprijs van 99,000 euro .ikzie het niet meer. stond heel lang op het internet maar nu ben k tot 1 jan in su en zou graag willen bezichtegen ik kijk uit naar Uw reactie
Reactie plaatsen