Een extra verzekering op waardevolle spullen in jouw huis

geplaatst op 09-12-2021
 Tweede woning 
Ook op vakantie wil je natuurlijk je waardevolle spullen zo goed mogelijk beschermen tegen diefstal. Je kunt immers pas echt onbezorgd genieten van je tweede woning als je niet voortdurend in angst hoeft te zitten dat er iets gestolen wordt. In dat geval kun je overwegen om een kluis in de woning te plaatsen, waarin je waardevolle spullen veilig kunt opslaan. Maar met alleen een kluis ben je er nog niet. Als je niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt, kun je alsnog van een koude kermis thuiskomen.
alt

Veranker de kluis stevig

Een losse kluis in huis is een gemakkelijke prooi voor inbrekers. Vaak weten ze zo’n kluis snel te vinden. Ze kunnen de kluis vervolgens meenemen naar hun eigen locatie. Daar kunnen ze in alle rust de kluis openen en alsnog bezit nemen van jouw waardevolle bezittingen. Dat wil je natuurlijk niet laten gebeuren. Zorg er dus voor dat de kluis stevig verankerd is in de woning, zodat men deze niet zomaar kan meenemen

Voorkom inbraak met goed hang- en sluitwerk

Niemand zit te wachten op inbrekers, maar sommige mensen maken de kans op woninginbraak onbewust heel groot. Door voldoende aandacht te schenken aan het hang- en sluitwerk kun je veel problemen voorkomen. Zorg ervoor dat je gebruik maakt van gecertificeerde meerpuntssluitingen. Onthoud dat voor inbrekers elke seconde telt. Een slot dat ze binnen een minuut gekraakt hebben, spreekt ze meer aan dan een slot waar ze drie of zelfs vijf minuten voor nodig hebben. De experts van Slotenmaker Holland kennen alle tips en trucs op dit gebied. De stelregel is dat de tijdsduur die een inbreker nodig heeft om een bepaald type slot te kraken van doorslaggevend belang is. Dit bepaalt meestal of de inbreker jouw woning uitkiest, of liever een paar deuren verderop gaat kijken.

Kat-en-muisspel

Hoe goed we ons ook proberen te beveiligen, er is in feite geen enkel slot dat ons volledig vrijwaart van inbraak. Het blijft altijd een kat-en-muisspel tussen de slotenmakers enerzijds en het inbrekersgilde anderzijds. Het is de kunst om het de inbreker zo moeilijk mogelijk te maken, waardoor je het plegen van de inbraak in feite ontmoedigt. Dat doe je vooral door degelijk hang- en sluitwerk te installeren en ook voldoende aandacht te schenken aan de omstandigheden. Controleer altijd of ramen en deuren goed afgesloten zijn, voordat je gaat slapen of de woning verlaat.