Een huis aan de Costa Blanca

geplaatst op 15-12-2020
 Tweede woning 
alt

Wie droomt er nu niet van? Wakker worden door het licht van de stralende zon, een dutje doen onder de middag en tapas eten tot je niet meer kan… Dit idyllische plaatje beschrijft de manier waarop mensen leven aan de Costa Blanca. Misschien is het ook wel iets wat jij graag zou doen. Hieronder zal ik jullie meer vertellen over de voordelen van Primavilla's aan de Costa Blanca.

De prijs van het huis en de kosten

Een huis in onze contreien kost gemiddeld meer dan 300000 euro. Voor dat geld, heb je aan de Costa Blanca al een prachtige villa met zwembad. De vastgoedprijzen in Spanje zijn op dit moment nog een stuk lager dan hier. Natuurlijk zijn daar ook enkele uitzonderingen op. Wie een huis koopt midden in het centrum van een toeristische stad, zal dezelfde prijs betalen als je in ons land zou betalen. Verwacht wordt dat de huizenprijzen de komende jaren wel nog zullen stijgen in Spanje. De prijzen van de huizenmarkt zijn in 2007 als gevolg van de financiële crisis drastisch gedaald. Vandaag de dag zijn de prijzen ongeveer terug op het niveau van voor de crisis. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze er de komende jaren dan ook bovenuit stijgen. Een prima investering dus! Ook het onderhouden van je huis zal een stuk goedkoper zijn. Zowel de materialen als de werkuren van techniekers zijn er veel lager. Idem dito voor de kosten met betrekking tot verbruik.

Het dagelijkse leven

Naast de huizen die er goedkoper zijn, is ook het alledaagse leven er goedkoper. Dagmenu’s vind je er al snel voor 11 euro per persoon. Maar ook in de winkel merk je het verschil. Wanneer er hier in mijn kar enkel eten ligt voor vandaag en morgen, betaal ik al snel 50 euro. Aan de Costa Blanca kan ik makkelijk een overvolle kar kopen voor 50 euro. Naast de lage prijzen, biedt wonen in Spanje nog heel wat voordelen. De mentaliteit in dit zuiderse land is heel anders dan bij ons. Mensen zijn er vriendelijker en veel meer gastvrij. Mensen nemen er ook meer hun tijd, terwijl boodschappen doen voor ons een straf is, is het voor Spanjaarden vaak een uitstap. Sommigen gaan zelfs naar de winkel om de koelte op te zoeken.

De beste manier om te weten te komen of het leven aan de Costa Blanca iets voor jou is, is door het uit te proberen!