Een loodgieter voor je recreatiewoning vinden

geplaatst op 23-07-2015
 Tweede woning 
alt

Er zijn loodgieters genoeg in Nederland. Zoek maar eens op termen als 'loodgieter' of 'loodgieter Amsterdam' met behulp van een willekeurige zoekmachine en je zult duizenden resultaten krijgen. Maar wat is nu eigenlijk een goede loodgieter?

Een goede loodgieter komt uit de buurt

Het is handig als een loodgieter uit de buurt komt. Op die manier hoef je niet lang op de loodgieter te wachten en is deze ook eerder geneigd om even langs te komen als er nog iets niet naar tevredenheid is afgerond. Ook betaal je fors minder reiskosten bij een loodgieter uit de buurt. Woon je bijvoorbeeld in Tilburg, dan kies je automatisch voor een loodgieter uit Tilburg. Op die manier bespaar je op diverse manieren op de uiteindelijke kosten.

Een goede loodgieter beschikt over de diverse diploma's en certificaten

Een loodgieter moet natuurlijk wel goed zijn. Zelf heb je wellicht weinig verstand van loodgieterswerk, en daarom is het des te belangrijker dat een loodgieter die kennis wel heeft. Hoe je daar achter komt? Voornamelijk door na te vragen over welke certificaten en diploma's de loodgieter beschikt. De basis van loodgieterij is niet heel ingewikkeld en daardoor zal iemand met enkele jaren ervaring ook wel eenvoudige klussen kunnen klaren zonder een diploma te hebben. Het voordeel daarvan is dat eenvoudige klussen vaak goedkoop uit te voeren zijn, maar het grote nadeel is dat je daardoor soms geen idee hebt of een loodgieter een goede loodgieter is. Ook bij een tweede woning is het goed om het onderhoud goed in de gaten te houden. Je bent er immers als eigenaar niet elke week!

Ga op zoek naar ervaringen

De kans is vrij klein dat je de eerste klant van een loodgieter bent. Ga daarom op zoek naar eerdere klanten van die loodgieter en probeer te peilen hoe de kwaliteit is. Dat is vaak erg lastig, maar het internet kan daarbij uitkomst bieden. Je kunt bijvoorbeeld met behulp van Google zoeken naar ervaringen voor een bepaalde loodgieter. Zo weet je snel of iemand kundig werk aflevert of een knoeier of beunhaas is.

Je kunt die werkwijze natuurlijk ook omdraaien en bij vrienden en familie navragen wie er goede ervaringen heeft met een loodgieter. Als daar enkele namen uitrollen kun je vervolgens doorzoeken naar meer ervaringen met die loodgieter.

Vraag bij meerdere loodgieters offertes op

De tarieven van een loodgieter kunnen behoorlijk verschillen. Je doet er daarom goed aan om bij diverse loodgieters een offerte aan te vragen. Zo weet je zeker dat je een eerlijke prijs betaalt voor je klus en niet veel te duur (of veel te goedkoop, dat kan ook!) uit bent.

Uiteindelijk blijft het tot op zekere hoogte onvoorspelbaar of een bepaalde loodgieter goed werk zal afleveren. Een goede loodgieter kan er ook bij jouw klus met de pet naar gooien.