Een op maat gemaakte houten tafel voor in je tweede huis

geplaatst op 28-11-2020
 Tweede woning 
Bij het inrichten van je interieur stuit je regelmatig op lastige situaties. Zo heb je vaak te maken met ontzettend veel verschillen factoren waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan kleuren, afmetingen maar ook zeker de vormgeving speelt een belangrijke rol in het geheel. Neem nu bijvoorbeeld een houten tafel in de woonkamer. Het aanbod hierin is enorm, dit komt voornamelijk omdat ook de opties oneindig zijn en je dus eindeloos kunt blijven combineren. Dit maakt het voor de één een leuk proces maar voor de ander een verschrikkelijk moeilijke opgave. In dit artikel gaan we wat dieper in op hoe je nu opzoek kunt gaan naar jouw ideale houten tafel. Of je nou een tafel nodig hebt voor je gezinswoning of recreatiewoning, voor iedersoort woning is er een prachtige tafel op maat te maken.
alt

De perfecte houten tafel

Zoals de titel van het artikel al suggereert is de perfecte houten tafel bijna alleen maar te verkrijgen wanneer je zelf mee kunt denken in het productieproces. Dit geeft namelijk het voordeel dat je dus bij alle mogelijke keuzes jouw persoonlijk inbreng kunt geven. Zo zijn er bedrijven die echt gespecialiseerd zijn in het realiseren van op maat gemaakte houten tafels waarbij de klant alles zelf kan uitkiezen.  Denk aan de afmetingen, de soort poten, maar ook de materiaalkeuze is van belang. Hout wordt veel gebruikt, maar je hebt natuurlijk veel houtsoorten en allerlei afwerkingsmogelijkheden.

Welke houtsoort moet ik kiezen?

“Een houten tafel samenstellen”. Je raad het al, één van de eerste keuzes die je zal moeten maken is van welke houtsoort jouw tafel gemaakt zal worden. Zo heb je een tal van verschillende soorten hout die uitermate geschikt zijn om vervaardigd te worden tot een  tafel. Een veel voorkomende houtsoort in de meubelindustrie is toch wel het ijzersterke eikenhout. Dit hout staat al eeuwen bekend om zijn duurzaamheid en mooie karakteristieke eigenschappen. Zo werd het in de gouden eeuw al veelvuldig gebruikt in de scheepsbouw vanwege de sterke en vochtbestendig eigenschappen. Tegenwoordig wordt het hout voornamelijk gebruikt voor het vervaardigen van meubilair maar ook constructies zoals kozijnen ed.

Wat wordt de kleur van mijn tafelblad?

Zodra het tafelblad verlijmd is wordt het hoogtijd om deze te gaan voorzien van een mooi kleurtje. Dit is een belangrijke keuze om goed de tijd voor te nemen. De kleur is namelijk alles bepalend of dat het totaalplaatje straks klopt in jouw woonkamer of recreatiewoning. Vraag daarom altijd om kleurstalen in hetzelfde materiaal als waar jouw tafelblad van gemaakt is. Op deze manier krijg je een goede indruk van hoe de kleur straks zal zijn zodra jouw droom wordt geleverd.

Welke tafelpoten passen bij mij stijl?

Naast het tafelblad heb je natuurlijk ook iets nodig wat het kan ondersteunen. In deze fase komen de tafelpoten aan de beurt. Het zal je niet verassen maar ook hierin heb je wederom eindeloos veel mogelijkheden. Ga je voor tafelpoten die ook van hout zijn gemaakt of wil je toch liever een industrieel tintje aan het geheel geven? Tegenwoordig is niet ongebruikelijk om het hout te combineren met een ander soort materiaal, bijvoorbeeld metaal. Zo heb je spinpoten, kruispoten, V-poten, N-poten, A-poten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Naast het feit dat je dus veel mogelijkheden hebt in de vorm kun vaak ook nog variëren in de kleuren zwart, antraciet of wit.

Interieurkeuzes recreatiewoning

In een recreatiewoning wil je meestal makkelijk te onderhouden meubeuls en een sfeervol interieur. Je wilt immers dat iedereen zich thuis voelt. Een mooie houten tafel is vaak erg sfeervol en geeft een gezellig gevoel. Zeker als mensen even op vakantie gaan, is dat een fijne sfeer om te creëren. Steeds meer mensen kiezen voor een vakantie in binnenland. De noodzaak om je te onderscheiden is dan belangrijk. Ben je benieuwd naar andere woontips? Zoals het inrichten van je keuken, het aanleggen van een nieuwe tuin met een mooie tafel, een prachtige wandkast van hout of andere interessante artikelen?

Ben jij nu erg enthousiast geworden na het lezen van dit artikel en wil jij ook graag jouw droomtafel zelf kunnen samenstellen? Neem dan contact op met de Houtentafelshop.nl voor een vrijblijvend advies.