Een spa meenemen naar een recreatiewoning; hoe doe je dat?

geplaatst op 03-03-2023
 Tweede woning 
Bijna elk grootschalig zwembadcomplex heeft er wel een; een bubbelbad. Als je naar de spa gaat ben je bijna altijd vergezeld door een aantal vreemden in de hete baden of sauna’s. Mocht je nou geen zin hebben om naast allemaal mensen te zitten, dan is dat geen probleem. Het is namelijk heel eenvoudig om jouw eigen huis om te toveren in een wellness centrum.
alt

Een bubbelbad of jacuzzi is een bad gevuld met warm water, waarvan de temperatuur meestal bungelt rond de 38 graden Celcius. Maar met alleen een warm bad heb je nog geen jacuzzi. Een badkuip is aangenaam, maar wel een beetje simpel, terwijl een jacuzzi ook vol zit met bubbels die veroorzaakt worden door een constante luchttoevoer. Hier zijn een aantal ideeën die er voor zorgen dat je thuis ook lekker kunt genieten van een bubbelend bad, net zoals in de spa.

Creëer bubbels in je eigen badkuip

Een bubbelmat is misschien wel de makkelijkste en goedkoopste optie om een bubbel effect in je bad te maken. Je kunt door middel van een bubbelmat ieder bad omtoveren tot een bubbelbad, omdat zo’n mat gevestigd aan de badrand of -bodem kan worden door middel van zuignappen. Vervolgens blaast het apparaat bubbels in het water door een slang die verbonden zit aan de mat. Zijn je huisgenoten geen fan van een thuisspa? Geen probleem. Het voordeel van zo’n mat is dat het makkelijk te verwijderen is.

Installeer een echt bubbelbad

Ben je toch opzoek naar een permanente oplossing? Denk dan eens aan het installeren van een bubbelbad in je eigen badkamer. Je kunt je bestaande badkuip vervangen voor een inbouw bad met jets, of je kiest voor een bubbelbad in de vorm van een hoekbad. Het installeren van een bruisbad werkt wel anders dan de installatie van een reguliere badkuip. Het wordt wel aangeraden om van te voren goed onderzoek te doen naar de afstemming van de aansluitingen, je hebt namelijk overeenkomstig een aansluiting op het warme en koude water nodig.

Installeer een jacuzzi

Heb je of wil je nou geen bad in huis, dan heb je misschien wel een tuin of balkon met een leeg plekje. Misschien past op een leeg plekje wel een bubbelbad. Deze hoeft niet zo duur te zijn; je kunt het zo luxe maken als jij maar wilt. Zoek maar eens op: intex bubbelbad, kleine jacuzzi, opblaasbare jacuzzi, of jacuzzi 6 personen. Het aanbod tegenwoordig is enorm  waardoor je dus zelfs een goede maat kunt vinden voor op het balkon. En wees niet bang voor de wintermaanden, een jacuzzi is bestand tegen alle weertypes.