Een WIFI-hotspot voor in je vakantiewoning

geplaatst op 27-01-2016
 Tweede woning 
alt

Als je een vakantiewoning hebt wil je natuurlijk ook kunnen internetten. Internetten tijdens je vakantie is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor eventuele gasten die in je vakantiewoning verblijven. Even je e-mail controleren of even een update op Facebook plaatsen, we doen het bijna allemaal. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om je vakantiehuis van internet te voorzien. De belangrijkste manieren nemen we graag met je door.

Klassieke internetverbinding

Als er een provider is die internet kan leveren op het adres van de vakantiewoning dan is dat verreweg de makkelijkste oplossing. Je vraagt een internetverbinding aan en door middel van de router kun je het WIFI signaal door de gehele woning zenden. Vakantiewoningen liggen echter niet altijd op een plek waar een vaste internetverbinding geleverd kan worden. Glasvezel is in de meeste gevallen niet mogelijk, net als kabel. ADSL is soms beschikbaar, maar als de woning ver van de wijkcentrale vandaan ligt kan het internet uitvallen of traag worden. Een klassieke internet verbinding aanvragen dan ook alleen mogelijk als er een internetprovider is die kan leveren. Door middel van een internetproviders postcodecheck kun je dit eenvoudig achterhalen.

Internetten via de smartphone

Een alternatief is internetten via je smartphone. Je kunt hiervoor 3G of 4G gebruiken. Binnen Nederland zijn de kosten meestal nog beheersbaar, maar als je in het buitenland gaat internetten via 3/4G dan kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Dit is dan ook niet aan te raden. Het nadeel van 3/4G is dat je per toestel moet betalen. Als er andere gasten in de vakantiewoning verblijven die allemaal met hun eigen smartphone gaan internetten moet iedereen apart betalen.

Goedkope oplossing is MiFi

Heb je weleens gehoord van MiFi? Als je de kosten beheersbaar wilt houden maar toch wilt kunnen internetten in je vakantiewoning is MiFi  de oplossing. MiFi  staat voor My WiFI. Met MiFi maak je een eigen hotspot waarmee je kunt verbinden. Je kunt meerdere apparaten tegelijkertijd laten verbinden. Wat is MiFi nu eigenlijk? Het is een apparaat dat net zo groot is als een smartphone. Het is vergelijkbaar met een router waarmee je een draadloos netwerk creëert. Erg handig als er ook andere gasten in de woning verblijven. Ze kunnen allemaal verbinding maken met het door jouw opgezette netwerk.

Voordelen van MiFi

Als je voor MiFi kiest in je tweede huis profiteer je van meerdere voordelen. Het grootste voordeel is dat goedkoop kunt internetten, zonder hoge kosten. Daarnaast kun je eenvoudig bestanden uitwisselen tussen verschillende apparaten die in hetzelfde MiFi netwerk verbonden zijn. Je kunt MiFi op verschillende plekken gebruiken, ook als je onderweg bent naar je vakantiewoning toe bijvoorbeeld. Het is dan ook de meest ideale manier als je op zoek bent naar een internetoplossing voor in je vakantiewoning.

3 reacties

Mike op 09-02-2024 om 06:46
Goedemorge ik heb den vakantiewoning in belgie en wil daar als nederlander daar graag een internetverbinding Mvg mike clement
André Merlijn op 02-11-2022 om 12:33
Ik verhuur inderdaad een chalet en vaak wordt er naar wifi gevraagd hetgeen zeer lastig is op het park
John Boot op 08-04-2018 om 08:19
Als u geen duur abonnement wilt nemen en tòch WiFi in uw vakantiewoning wilt hebben, kunt u bij ons een WiFi-pakketje aanschaffen voor €10 per maand. Dit maakt de verhuur aantrekkelijker want veel huurders selecteren op beschikbaarheid van WiFi. Bel 035-5384050
Reactie plaatsen