Een woning opfrissen doe je zo!

geplaatst op 26-06-2018
 Tweede woning 
alt

Een vakantiehuis opfrissen doe je zo!

Na verloop van tijd krijgen veel mensen de behoefte om hun jarenlang in bezit hebbende vakantiehuis een frisse look te geven. Deze behoefte komt voor wanneer woningeigenaren al een behoorlijke tijd in hetzelfde huis vertoeven met de vakantieperioe. Zo raakt men op den duur uitgekeken op bepaalde woningkenmerken en voorzieningen. Daarnaast komt het ook veel voor dat woningen hun charme verliezen door gebruikersschade, dit is vaak terug te zien in huur van vakantiehuizen. Het komt voor dat men minder netjes omgaat met deze woningen omdat deze niet hun bezit zijn. Voor de woningeigenaren is dit natuurlijk vervelend. Gelukkig zijn er genoeg maatregelen die getroffen kunnen worden om woningen een op te frissen. Hieronder worden handige tips weergegeven die gebruikt kunnen worden om een eigen, huur of vakantiewoning op te knappen.

Nieuw behang, muurverf of beide?

Vaak worden de wanden van een woning als eerste opgefrist. Dit kan komen doordat de muurkleuren zijn gaan vervelen of doordat er schade is gemaakt. Ook is deze ingreep vrij gemakkelijk om te doen. Steeds vaker kiest men om glasvezelbehang te gebruiken voor de wanden. Uw Glavezelbehanger adviseert deze soort behang doordat het kwalitatieve materiaal de wanden van woningen beschermt. Zo is glasvezelbehang namelijk stootvrij, vloeistof werend en uitermate duurzaam. Het behang is te verkrijgen met verschillende motieven en men kan er gemakkelijk overheen schilderen, de perfecte keuze dus. Op deze manier kan een woning beschermd worden tegen schade en kan men op elk moment kiezen voor andere kleuren. Zo oogt een woning wederom fris en netjes, dat wil toch iedereen.

Opknappen van de keuken

Behalve het schilderen of behangen kan men ook een woning opfrissen door een keukenrenovatie. Hierbij hoeft niet gedacht worden aan een compleet nieuwe keuken aangezien dit in prijs behoorlijk kan oplopen. Wanneer het budget aanwezig is kan deze optie natuurlijk interessant zijn maar er zijn ook talloze goedkopere mogelijkheden. Hierbij kan gedacht worden aan de vernieuwing van keukendeurtjes. Vaak valt deze investering te overzien en krijgt de keuken een compleet nieuwe look. Perfecte keuze voor als men uitgekeken was op de keuken. Andere keukenrenovatie technieken kunnen de vervanging zijn van gootstenen, waterkranen of het aanrechtblad. Het is belangrijk om wel rekening te houden met de stijl van een huis wanneer deze renovatietechnieken worden toegepast.

Nieuwe meubelen maken verschil

Ook de vervanging van het meubilair kan een behoorlijke impact hebben op een woning. Zo kunnen meubelen versleten raken en op den duur hun charme verliezen. Wanneer een recreatie- of huurwoning gerenoveerd wordt zal men minder snel willen investeren in dure designmeubelen. Gelukkig zijn er geweldige kringloopwinkels waar men goedkope meubilair kan aanschaffen die nieuw leven blazen in een woning. Ook zijn er steeds meer meubelfabrikanten die tegen een laag tarief hoogwaardig meubilair verkoopt.