Recreatiewoning in Spanje aanschaffen: zo verloopt het koopproces

geplaatst op 19-01-2021
 Tweede woning 
alt

Veel Nederlanders dromen van een recreatiewoning in Spanje. Spanje is dan ook een erg geliefd vakantieland, waar ieder jaar opnieuw vele Nederlanders hun vakantie doorbrengen. Maar wat gaat er vooraf aan het hebben van een eigen vakantiehuis in Spanje? In dit artikel leggen we je uit hoe het koopproces verloopt bij een huis kopen Spanje georiënteerd.

Huis kopen Spanje

Wanneer de motivatie om een vakantiehuis in Spanje te kopen er is,  is het belangrijk om na te denken over de verschillende eisen van uw toekomstige woning. Op basis van deze eisen kan er worden gekeken welke gebieden interessant zijn, welke facilliteiten het huis dient te hebben en in welke prijscategorie gezocht kan worden. Maar hoe weet je nu precies welke websites of makelaars betrouwbaar zijn om mee in zee te gaan? Om een zorgeloos aankoopproces te genereren dient het gevoel bij een makelaar vertrouwd te zijn. De keuze voor een Nederlandstalig persoonlijk adviseur voor het vinden van uw droomhuis in Spanje is hierdoor de beste optie. Vaak hebben de makelaars jarenlange ervaring en weten deze adviseurs exact wat belangrijk is binnen het aankoopproces. De eerste blik op uw droomhuis moet direct een goed gevoel geven, een verliefd gevoel en besef dat  dit het huis van de toekomst kan worden.

Nederlandse communicatie 

Er is dan ook niets prettiger dan te kunnen communiceren in het Nederlands bij de aankoop van een droomhuis in Spanje, een erg belangrijke beslissing. Hiermee wordt niet enkel de aankoop zelf bedoeld, maar ook de nazorg. Hierbij kunt u denken aan hulp bij het vinden van de juiste advocaat, verzekeringsagent en hypotheekadviseur. Wanneer je kiest voor een Nederlandstalige makelaar in Spanje heb je daarnaast ook het voordeel dat deze persoon waarschijnlijk ook veel winkels kent, zoals meubelzaken. Hier kunt u makkelijk uw wensen uitleggen zodat deze makelaar ook kan helpen met vertalingen binnen eventuele verbouwingen of met het uitzoeken van een nieuw interieur. Een vakantiehuis in Spanje kopen betekent vaak dat u kunt genieten van de rust. 

Stappen in het aankoopproces

De stap die u zelf dient te ondernemen is het uitzoeken van een makelaar aan wie u uw vragen en wensen kunt doorgeven. Daarna is de belangrijkste stap om uw échte droomhuis te vinden in samenwerking met uw makelaar. Hierbij is het belangrijk om te onderhandelen over de aankoopprijs. De laatste stap in het proces is de overdracht bij de notaris en de op naamstelling van uw droomhuis. De onderliggende stappen regelt u te allen tijde met uw makelaar, waardoor alles volgens de regels, wetgeving en uw eigen wens kan verlopen.