Ervaar een luxueuze vakantie in prachtig Genève

geplaatst op 08-01-2024
 Citytrip 
Een vakantie doorbrengen aan het meer van Genève staat erom bekend echt puur genieten te zijn. Het prachtige, idyllische bergmeer bevindt zich op de grens tussen Zwitserland en Frankrijk en wordt omgeven door verschillende, heerlijke steden. Het gaat hierbij in eerste instantie dan uiteraard om Genève zelf, maar ook de plaats Lausanne in de omgeving geniet met recht en rede een zeer aanzienlijke populariteit. Zowel voor de omgeving als voor de stad Genève geldt dat ze er bekend om staat zelfs de meest veeleisende reiziger een onvergetelijke vakantie aan te kunnen bieden. Benieuwd hoe ook jouw luxueuze vakantie in Genève eruit kan komen te zien? Blijf dan zeker verder lezen!
alt

Genieten in een vakantiewoning met zicht op het meer

Indien je van plan bent om een vakantie naar Genève te boeken zal je daarbij in eerste instantie even willen nadenken over het soort accommodatie waarin je wenst te verblijven. Kies je voor een verblijf in de stad zelf? Dan zal je vooral een keuze moeten maken tussen de verschillende hotels en appartementen die hier terug te vinden zijn. Kies je echter voor een verblijf buiten de stad? Dan kan je tevens een keuze maken uit een groot aantal vakantiewoningen in Zwitserland. Voor verschillende van deze huizen geldt bovendien dat ze je een prachtig uitzicht weten te bieden op het Meer van Genève. 

Voor welke accommodatie je uiteindelijk gaat kiezen is niet alleen afhankelijk van de persoonlijke voorkeur waarover je beschikt. Je dient er immers rekening mee te houden dat Zwitserland niet voor niets sinds jaar en dag vrij bovenaan prijkt op de lijst met duurste vakantiebestemmingen ter wereld. Dit geldt misschien nog wel het meest voor Genève waar luxe en rijkdom nooit veraf zijn. Ondanks het feit dat het aanbod met vakantiewoningen en villa’s in deze buurt echt om duimen en vingers van af te likken is kan je er dus maar beter ook een degelijk budget voor voorzien. Heb je dat budget en wil je graag op een echt luxueuze en onvergetelijke manier verblijven tijdens jouw vakantie? Dan heeft de omgeving van Genève je ongetwijfeld alles te bieden waar je naar op zoek bent.

Een stad boordevol met verrassingen

Van Genève wordt gezegd dat ze één van de meest onderschatte toeristische steden is van Europa. Ondanks het feit dat de stad elk jaar opnieuw een niet onaanzienlijk aantal bezoekers over de vloer krijgt kunnen de bezoekersaantallen niet tippen aan andere populaire steden in Europa zoals Parijs, Londen, Rome en Berlijn. Het spreekt voor zich dat het vrij hoge prijsniveau waar hier rekening mee moet worden gehouden daar wellicht wel diens steentje aardig in bijdraagt. Dit gezegd hebbende heeft Genève ongetwijfeld heel wat moois voor haar bezoekers in petto. Enkele bezienswaardigheden die je dan ook zeker niet over het hoofd mag zien zijn de volgende:

·       Promenade du Lac;
Jet d'Eau;
Het Natuurhistorisch Museum;
Het Museum voor Kunst en Geschiedenis;
De Sint-Pieterskathedraal;
De Eglise Russe;
De Reformatiemuur;  
Het Palais des Nations;

Bovenstaande bezienswaardigheden zijn slechts het puntje van de ijsberg. Ze maken echter wel meteen duidelijk dat Genève over een ruim en divers aanbod aan toeristische pareltjes beschikt welke wachten om ontdekt te worden. Of je nu iemand bent die houdt van de natuur of je een voorliefde hebt voor cultuur en geschiedenis, je komt in al deze gevallen in deze stad zeker aan je trekken. Dat geldt bovendien ook voor mensen met een voorliefde voor (luxueus) shoppen.

Een prachtig, exclusief shoppingparadijs

Genève is één van de populairste winkelsteden van heel Zwitserland. Iedereen die de moeite neemt om even één dag doorheen deze stad te wandelen zal ook meteen kunnen achterhalen waarom dat nu precies zo is. Verspreid over de stad en diens omgeving zijn dan ook tal van verschillende prachtige winkels terug te vinden waarin je in alle luxe kan winkelen. Deze zijn terug te vinden in onder meer:

·       De Rue Basses;
De Rue de la Croix-d'Or; 
De Rue de la Confederation;
De Rue du Marché;
De Rue du Rhône;

Ondanks het feit dat dit veruit de bekendste winkelstraten zijn van Genève zijn dit ook met zekerheid de duurste. Je treft hier dan ook voornamelijk de betere juweliers aan evenals allerhande trendy boutiques. Ben je eerder op zoek naar antiek en kunst tijdens je verblijf in Genève? In dat geval kan je daarvoor terecht in het oude centrum evenals in wijken zoals St-Gervais en Paquis.

Heerlijk tafelen met zich op het meer

Dat het Meer van Genève nooit veraf is wordt duidelijk wanneer je ervoor kiest om een hapje te gaan eten in één van de vele restaurants of hotels die beschikken over een rooftop terras. De inwoners zijn net als de bezoekers van Genève in de praktijk vaak behoorlijk veeleisend. Ze willen dan ook graag tijdens het nuttigen van hun maaltijden kunnen genieten van het beste wat de stad te bieden heeft. Wil jij ook graag tijdens jouw maaltijd kunnen genieten van een subliem uitzicht? Dan kan kiezen voor één van de onderstaande rooftop bars of restaurants de moeite waard zijn:

·       Rooftop°42 aan de Rue du Rhône;
De MET Rooftop Lounge van het Hôtel Métropole;
De Floor Two Bar aan de Quai du Mont-Blanc;

Let wel, in het bijzonder tijdens de zomermaanden zijn deze rooftop bars en restaurants geweldig populair. Je dient er dan ook rekening mee te houden dat je vaak een geruime tijd op voorhand je reservatie zal moeten doen. Gewoon op goed geluk tijdens de zomermaanden binnenstappen in één van deze zaken levert je in veel gevallen maar weinig succes op. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, wanneer je liefhebber bent van een echte luxe vakantie kan de keuze voor een vakantie in het Zwitserse Genève met zekerheid meer dan het overwegen waard zijn.