Rome bezoeken tijdens de vakantie

geplaatst op 12-07-2023
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Citytrip 
Rome valt in de categorie van de mooiste steden van Europa. Jaarlijks trekt de stad miljoenen bezoekers die van de stad en al haar schoonheden willen genieten. Naast de bezienswaardigheden staat Italië natuurlijk ook bekend om de lekkere pasta’s en pizza’s. Het is dan ook zeker een aanrader om hier te proeven van de heerlijke Italiaanse keuken
alt

 

Gelukkig leiden er meerdere wegen naar Rome en is tegenwoordig het luchtruim ook een optie. Een directe vlucht van Amsterdam naar Rome neemt zo’n 2,5 uur in beslag en zo kan je al snel op een terras van een Italiaanse koffie genieten.

Overnachten in Rome

Er zijn veel mogelijkheden om te overnachten in Rome, maar het is als toerist het makkelijkste als je in het centrum van de stad een hotel probeert te bemachtigen. Als je jouw accommodatie in het centrum hebt is de kans groot dat veel van de bezienswaardigheden in de stad op loopafstand zijn. Als het niet lukt om in jouw prijsklasse een accommodatie te vinden in het centrum, probeer dan een accommodatie te vinden dichtbij een trein- of metrostation. Op die manier kan je jezelf alsnog goed verplaatsen in Rome.

Bezienswaardigheden Rome

Als je door Rome loopt kan de stad zelf al één grote bezienswaardigheid lijken. Toch zijn er een aantal bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen tijdens jouw bezoek aan Rome.

Colosseum

Het Colosseum is één van de zeven wereldwonderen en is dan ook zeker een bezoek waard. In de glorietijden konden er zo’n 70.000 man gevestigd worden in het enorme gebouw, welke gebruikt werd ter vermaak van de keizer en het volk. Veel gladiatoren en dieren hebben hun leven verloren in de arena van het Colosseum.

Forum Romanum

Wat nu een grote vlakte met ruïnes is, was ooit het bruisende centrum van Rome. Dit was de plaats er gehandeld werd, de politiek werd besproken en konden mensen bidden bij de tempels. Deze tempels zijn echter verdwenen, omdat er kerken gebouwd moesten worden en hier werd het steen vandaan gehaald. Er zijn meerdere triomfbogen te vinden die als herdenkingen van belangrijke overwinningen geplaatst zijn.

Rome is een drukbezochte stad en het kan daarom ook erg druk zijn bij de verschillende bezienswaardigheden. Er zijn verschillende manieren om de wachtrijen te ontlopen, zoals met een betaalde gids mee te gaan. Deze gidsen zullen ook vaak een compleet verhaal vertellen over de bezienswaardigheid. Hiermee kom je dus meer te weten over de stad en zijn schoonheden.