Gebruik authentieke materialen voor afwerking van (recreatie) woning

geplaatst op 24-12-2020
 Tweede woning 
alt

In veel Nederlandse woningen kom je een stopcontact bakeliet van de Oude Schakelaar tegen. Dit materiaal is om verschillende redenen aan te raden voor elektrotechnische toepassingen. Maar met het kiezen van het juiste materiaal voor stopcontacten, schakelaars en wandcontactdozen ben je nog niet klaar. Met de deurklinken van De Oude Deurklink maak je jouw woning tot in de perfectie af. Waarom? Dat lees je in dit artikel!

Bakeliet: de allereerste thermohardende kunststof

Leo H. Baekeland schreef in 1908 het patent voor de productie van het eerste volledig synthetische materiaal. Hij vond dat de elektronische industrie te maken had met veel problemen en zocht naar een vervangend materiaal. Dit leidde tot de komst van bakeliet, de allereerste thermohardende kunststof. Dit materiaal maakte het mogelijk om tegen relatief lage kosten artikelen voor dagelijks gebruik te vervaardigen.

Kwaliteit en veiligheid met bakeliet

Bakeliet is al jaren geliefd materiaal voor elektrische toepassingen. Niet alleen voor stopcontacten in je recreatiewoning, maar ook voor telefoons en radio’s. Het is zeer stabiel en temperatuurbestendig. Met een stopcontact en wandcontactdoos bakeliet van de Oude Schakelaar kies je dan ook voor kwaliteit en veiligheid.

Bakeliet of toch thermoplastisch materiaal?

Bakeliet is al sinds de jaren zestig in Nederlandse huishoudens te vinden. Veel stopcontacten en lichtschakelaars zijn van dit materiaal gemaakt. Sinds de jaren tachtig vormt thermoplastisch materiaal soms een alternatief voor bakeliet. Bakeliet is echter zwaarder en aangenamer dan thermoplast. Dit komt door de bijzondere manier waarop het geproduceerd wordt. Het wordt direct uit zijn ruwe vorm gegoten. Thermoplast wordt echter geproduceerd via een spuitgiet procedure.

Bakeliet is terug van weggeweest

Door de komst van thermoplastisch materiaal verdween het even uit beeld in Nederlandse huishoudens. Die tijd is echter voorbij. Tegenwoordig wordt dit materiaal weer gebruikt in combinatie met moderne elektrotechnieken. Het heeft een fijn intern mechanisme en is zowel goed voor het oog als voor het oor. Zo is een bakeliet schakelsysteem niet heel opvallend en maakt het gebruik van een draaischakelaar met een zachte klik.

Waarom het juiste deurbeslag essentieel is voor je woning

Een woning is niet compleet zonder goede stopcontacten. Hetzelfde geldt voor het deurbeslag van De Oude Deurklink. Steeds meer huishoudens kiezen voor een moderne en geavanceerde deurklink. Een retro versie die ook veiligheid en kwaliteit biedt heeft echter veel meer charme. Het is belangrijk dat een deurklink er mooi uitziet, maar het moet ook deel uitmaken van het beveiligingssysteem van een huis of recreatiewoning. Kies zodoende altijd voor een exemplaar die het inbrekers moeilijk maakt om binnen te komen. Wel zo fijn als je deze criminelen buiten de deur wilt houden, of je nu op vakantie bent of thuis!

Gebruiksvriendelijk en op maat gemaakt

Een ander belangrijk punt van deurklinken is dat ze gebruiksvriendelijk moeten zijn. Met het deurbeslag van de Oude Deurklink moet dat zeker gaan lukken. Deel altijd je specifieke behoeftes, zodat er een retro deurklink op maat gemaakt kan worden. Sommige deurklinken op maat hebben verschillende functies. Voor ouderen of alleenstaande moeders (die vaak hun handen vol hebben) kan het bijvoorbeeld handig zijn als ze een deur kunnen openen zonder gebruik te maken van sleutels.