Geld besparen op parkeren bij een luchthaven? Check deze tips

geplaatst op 21-12-2022
 Zomervakantie 
Staat er een heerlijke zonvakantie op de agenda? Waar veel Nederlanders het afgelopen jaar nog kozen voor een vakantie in eigen land is de verwachting groot dat 2023 weer meer in het teken staat van buitenlandse vakanties. Maar: door de torenhoge inflatie is een vakantie tegenwoordig een luxe-uitgave geworden.
alt

Daarom kan het geen kwaad om hier en daar wat geld te besparen, bijvoorbeeld op de parkeerkosten van je auto bij het vliegveld. Vlieg bijvoorbeeld vanaf het buitenland en parkeer je auto voordelig bij Brussel Airport Parking of boek op tijd je parkeerspot om kosten te drukken. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Vlieg vanaf een kleiner vliegveld dan Schiphol Airport

Er zijn verschillende manieren om geld te besparen op je vakantie naar de zon. Zo is het bijvoorbeeld vaak voordeliger om te vliegen vanaf een kleiner vliegveld dan Schiphol Airport. De prijzen van vluchten op bijvoorbeeld Eindhoven Airport zijn namelijk vaak goedkoper waardoor je sowieso al minder geld kwijt bent aan je vakantie. Boek je ook nog eens vroeg in het seizoen dan ben je helemaal voordeliger uit.

Dat geldt niet alleen voor de vluchten, maar ook voor de parkeerkosten. Voor langere tijd parkeren bij een kleiner vliegveld kost je minder geld dan voor langere tijd parkeren bij Schiphol. Kijk daarom eens naar de mogelijkheden voor een zonbestemming vanaf Eindhoven Airport of Rotterdam The Hague Airport. Er is via daar ook genoeg aanbod voor een welverdiende vakantie naar de zon.

Boek vliegtickets vanaf een luchthaven in het buitenland

In sommige gevallen kan het zelfs goedkoper zijn om vanaf het buitenland te vliegen. Daar zijn de vluchten én het parkeren meestal een stuk voordeliger dan in Nederland. Neem bijvoorbeeld Brussel Airport: vanaf daar gaan tientallen internationale vluchten per dag, sommigen extreem veel goedkoper dan vanaf Nederland. Inclusief de trip naar Brussel is dit vaak veel voordeliger. Niet zo vreemd dus dat er veel Nederlanders zijn die vanaf daar vliegtickets boeken.

Ook parkeren in het buitenland zoals bij Express Parking Zaventem kost je minder geld dan voor langere tijd parkeren in Nederland. Het is aan te raden om online meerdere deals met elkaar te vergelijken zodat je precies weet waar je het goedkoopst uit bent voor jouw reis naar de zon. Dat geld kun je mooi gebruiken voor etentjes en dagjes weg tijdens je vakantie in Spanje, Portugal of op de Canarische Eilanden.

Reserveer je parkeerplek bij de luchthaven altijd op tijd

Heb je eenmaal tickets geboekt voor een vlucht dan is het aan te raden om direct op zoek te gaan naar een parkeerplekje voor je auto bij de desbetreffende luchthaven. Wat veel mensen niet weten, is dat parkeerplaatsen op vliegvelden goedkoper zijn wanneer je ruim van tevoren reserveert. Dat ken je misschien van vliegtickets al, maar dat geldt dus ook gewoon voor parkeren.

De reden dat parkeren goedkoper is wanneer je op tijd boekt, is omdat de plaatsen met een lager tarief dan nog beschikbaar zijn. Daarnaast bieden veel parkings diverse aanbiedingen aan om zo klanten te trekken om meteen al te boeken. Zo weten zij zeker dat ze inkomsten hebben. Dat kan je al enkele tientjes per week schelen, dus het is zeker aan te raden om hier naar te kijken om zo het nodige geld te besparen op parkeren op het vliegveld.

Kies voor shuttle parking en niet voor valet parking

In je zoektocht naar een parkeerplek bij de luchthaven zie je al gauw de woorden 'shuttle parking' en 'valet parking' staan. Het is goed om te weten wat het verschil tussen deze twee vormen van parkeren is omdat de één een stuk duurder is dan de ander. Bij shuttle parking zet je je auto neer op een geboekte parkeerplek waarbij je zelf de sleutels meeneemt en je vanaf de parkeerplek met een gratis shuttlebus naar het vliegveld wordt gebracht. Dat is de meest voordelige optie.

Kies je voor valet parking dan kies je voor iets meer luxe. Hierbij rijd je namelijk tot aan de parkeerspot voor de incheckbalie en de vertrekhal en geef je je sleutels af aan een medewerker van de valet parking. Zij zetten je auto vervolgens ergens neer en bewaren je sleutels totdat je terugkomt. De auto staat weer voor je klaar wanneer je terug bent. Dit is, logischerwijs, veel duurder dan shuttle parking dus let daar goed op bij je boeking.