Geniet van je vrijheid in je eigen recreatiewoning

geplaatst op 22-08-2023
 Tweede woning 
Steeds meer Nederlanders gaan op zoek naar een recreatiewoning in eigen land. Daar brengen ze de weekenden en korte vakanties door. Weg uit de sleur van thuis. In een fijne omgeving waar je heerlijk kunt ontspannen. Er zijn veel parken in Nederland waar je als particulier een vakantiewoning kunt kopen. Deze kun je dan zelf gebruiken, maar ook verhuren aan vakantiegangers. Op die manier kun je de kosten die je zelf hebt soms helemaal terugverdienen. Want steeds meer mensen ontdekken dat vakantie in eigen land net zo leuk is als een vakantie in het buitenland. De verhuur van je vakantiehuis zal dan ook meestal geen probleem zijn.
alt

Je vakantiehuis inrichten

Als je een vakantiehuis hebt gekocht dan wil je dit natuurlijk gezellig inrichten. Je kunt mooie kleden op de vloer leggen van Floorpassion voor extra sfeer. Zeker als je ook in de herfst en winter in je vakantiehuis bent of het in die periode verhuurt geeft dit extra warmte en gezelligheid. Maar omdat je hier vooral bent om te ontspannen kies je natuurlijk ook voor een lekker comfortabele bank. Ideaal om je favoriete films te kijken of series te bingewatchen. Of voor een goed gesprek, want daar schiet het thuis vaak ook bij in. Daar word je maar al te vaak opgeslokt door de waan van alledag.

Kies voor seizoenskleuren in je vakantiewoning

Het voordeel van een vloerkleed op de grond is dat je dit gemakkelijk kunt verwisselen. Zo kun je per seizoen wisselen van kleur. Kies voor een warme donkere tint als de herfst invalt. Bordeauxrood, donkerblauw of paars, of een mooie aardetint. Als het voorjaar aanbreekt kun je dan weer switchen naar een lichte kleur. Beige, een pasteltint of zelfs wit. Je kunt de inrichting zelfs aanpassen ter gelegenheid van feestdagen, geel ter ere van Pasen of rood en groen in de kerstperiode.

Kies voor gemak in je vakantiehuis

Als je in je vakantiehuis bent wil je natuurlijk niet voortdurend aan het poetsen en stofzuigen zijn. Zeker als de hond ook meegaat op vakantie is een gladde vloer wel zo praktisch. Als je daar een kleed neerlegt kun je de hond leren daar niet op te gaan liggen. Zet een comfortabele mand neer, dan zal hij daar vast de voorkeur aan geven. Als je het vakantiehuis ook verhuurt dan is het handig om het schoonmaken zo simpel mogelijk te houden. Als de gasten veel rommel hebben gemaakt dan moet het alsnog te doen zijn om het huis binnen een paar uur weer verhuur klaar te maken. Dat wordt een probleem als je kiest voor vaste vloerbedekking. Als daar vlekken in zitten dan krijg je die er niet zomaar uit. Een vloerkleed kun je vervangen of eventueel chemisch laten reinigen door een gespecialiseerd bedrijf. Natuurlijk vraag je aan huurders een borgsom. Dit geld kun je inhouden als er schade is of als er extra moet worden schoongemaakt.