Genieten van een vakantie in Griekenland

geplaatst op 21-12-2015
 Zomervakantie 
alt

Griekenland is een heerlijk vakantieland, ondanks dat het land enkele jaren geleden negatief in het nieuws is geweest. Daar merk je gelukkig maar weinig van, wanneer je in het zonnetje ligt op een mooi strand. Daarnaast beschikt Griekenland over een prachtige natuur en een hele eigen cultuur. Er zijn zoveel eilanden en grote plaatsen waar een vakantie naartoe geboekt kan worden, maar waar wil jij nu heen? Ga je lekker zonnen op het eiland Kreta, laat je jezelf overweldigen in Athene of ga genieten aan één van de stranden aan de Egeïsche Zee. Dit bijzondere land is een geschikt vakantieland voor alle leeftijden. Ga elke avond uit eten, want het kost niet zoveel. Drink een glaasje ouzo bij een taverna of rij met een scooter over het eiland.

Weekendje Athene tijdens je vakantie in Griekenland in plannen

Van plan om een mooie stedentrip te gaan maken, kies dan voor het Griekse Athene. Bekijk de stad vanaf de Acropolis, Athene ademt archeologie, de schatten kunnen hier bekeken worden. Struin door de winkelstraten en doe een aantal leuke aankopen. Ga naar een musea, bijvoorbeeld het bekende Archeologische museum. Ga lekker uit eten en geniet van een verse moussaka of een broodje gyros met papat. Sluit af met een dessert en een glaasje ouzo!

Griekse eilanden zijn magisch!

Ben jij dit op dit moment aan het lezen, dan genieten andere gelijkertijd van een tropisch klimaat op één van de Griekse eilanden. Twijfel dus niet langer en ga ook naar één van de eilanden. Geniet van een heerlijk klimaat, de Griekse keuken en de echte cultuur. Ga naar het populaire Kreta, geniet op Kos of laat je verrassen in Corfu. Elk eiland kent zijn eigen charme, zijn eigen pluspunten. De Griekse eilanden zijn wel een garantie voor een helderblauwe zee, prachtige natuur en gezellige dorpspleinen. Een vakantie naar Griekenland hoeft helemaal niet duur te zijn, zeker niet als een mooie last-minute weet te vinden.

Genieten van de traditionele Griekse keuken!

Als je op vakantie naar Griekenland gaat, dan kan je genieten van de Griekse keuken. Deze keuken is te vergelijken met die van Italië en het Midden-Oosten. Ingrediënten die je kan verwachten zijn kaas en aubergine, daarnaast wordt er veel olijfolie en kruiden gebruikt. Het geeft zijn keuken zijn eigen authentieke smaaksensatie. 
Ga je uit eten tijdens je verblijf ga dan voor een restaurant waar de locals te vinden zijn. Zo geniet je van de typische Griekse gastvrijheid en kun je voor maar weinig geld genieten van diverse traditionele vlees- en visgerechten.