Een fiets dagje in Nederland

geplaatst op 30-10-2023
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Camping 
alt

Nederland is een echt fietsland en beschikt over vele mooie fietspaden en fietsroutes door het hele land heen. Wat dacht je van het waterrijke Friesland, de prachtige natuur in de Betuwe of toch het Groene Hart in Zuid-Holland. Heb je nog geen plannen voor het komende weekend? Pak dan de fiets, en ga er heerlijk op uit! Of wat dacht je van eens een keer wat anders en huur een elektrische fatbike. In dit artikel nemen we je mee naar een aantal mooie fietsroutes door Nederland. 

De veluwe

De Veluwe, een prachtig gebied wat bij veel mensen misschien al wel bekend is. Menig natuurliefhebber is hier vast al eens geweest, maar heb je dit prachtige gebied al eens op de fiets of fatbike verkend? In dit gebied fiets je langs prachtige heidevelden, vennetjes en door de bossen. Een fatbike zou hier heel erg geschikt voor zijn, deze is perfect uitgerust om over zandpaden en onverharde paden te fietsen. Ben je benieuwd geworden naar een fatbike? Kijk eens op de site van www.profibike.nl voor meer informatie over fietsvakanties, etc.

De bollenstreek

Wil je fietsen langs de uitgestrekte bloemenvelden, langs de kust of juist door de prachtige authentieke steden, dan raden we je echt aan om naar de bollenstreek te gaan. Dit gebied is enorm divers en biedt verschillende bezienswaardigheden. Je kunt onder andere de Keukenhof route rijden in de Bollenstreek, een erg leuke route om te fietsen. 

De waddeneilanden

Wil je eens een keer echt wat anders?  Ga dan met de boot naar de waddeneilanden om daar te gaan fietsen. De waddeneilanden beschikken over hele mooie ongerepte natuur waar je heerlijk een dagje kunt fietsen. Houd er wel rekening mee dat er vaak een forse wind staat op de eilanden en dat fietsen hierdoor wellicht wat zwaarder kan worden. Ieder eiland heeft zo zijn eigen charme en unieke eigenschappen. Mooie fietsroutes zijn er meer dan genoeg te vinden op de Waddeneilanden. 

Voordat je op pad gaat.. 

Zorg ervoor dat je beschikt over een goede fiets, of er eentje huurt. Of dit nou een gewone fiets is, een elektrische, mountainbike of een fatbike. Iedere goede fiets, waar je goed op kunt fietsen, levert je uren fietsplezier op. Als je zelf beschikt over een goede fiets, zorg dat je fiets regelmatig onderhoud krijgt. Zo voorkom je dat je onverhoopt met pech komt te staan als je met de fiets op pad gaat.