Geschikte raamdecoratie voor jouw recreatiewoning

geplaatst op 07-07-2022
 Tweede woning 
Of je nu voor een huis kiest in het buitenland, of voor een tweede woning in eigen land: raambekleding is essentieel en kan niet missen in huis. Niet enkel op warmte buiten te houden, maar ook om gewenste privacy te realiseren en de lichtinval in huis te bepalen. Raamdecoratie kan erg sfeerbepalend zijn in een ruimte, daarom is het belangrijk verschillende opties te overwegen en met elkaar te vergelijken. Wij zetten twee vormen van raamdecoratie voor je op een rij!
alt

Plisségordijnen

Al eens gedacht aan plisségordijnen? Deze zijn momenteel erg populair! Plisségordijnen beschikken over een horizontale vouwen, die een speels en trendy effect met zich meebrengen. In tegenstelling tot reguliere vouw- of rolgordijnen, vouwt een plisségordijn zich op en uit.

Plisségordijnen komen voor in verschillende maten, kleuren en uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor lichtdoorlatende plisségordijnen in de woonkamer, om zo van voldoende licht te kunnen genieten in uw vakantiewoning. In de slaapkamer is licht minder gewenst, dan zijn verduisterende plisségordijnen een fijn alternatief. En dankzij de mogelijkheid voor Top Down Bottom Up bediening heb je de privacy en lichtinval in jouw recreatiewoning volledig zelf in de hand!

Liever niet boren, maar wel plisségordijnen? Kies voor de Keje Splendid Pliss
Voor de bevestiging van plisségordijnen is het nodig verschillende schroeven in het kozijn te boren, zo ben je zeker van een stevige constructie. Is dit een probleem, omdat je recreatiewoning is afgewerkt kunststof kozijnen of omdat je de woning huurt? Dan is de Keje Splendid Pliss een oplossing. Dit is een speciaal plissé kliksysteem waarbij het frame door middel van een magneetband bevestigd kan worden aan het kozijn. Ideaal om boorgaten tegen te gaan, of wanneer er beperkte montageruimte is in jouw recreatiewoning.

 

Houten jaloezieën
Toch niet zo’n fan van plisségordijnen? Houten jaloezieën, ook wel bekend als houten luxaflex, zijn ook een mogelijkheid. De horizontale lamellen van de jaloezieën kunnen gemakkelijk gekanteld worden, waardoor je zelf kunt spelen met de mate van lichtinval. Houten jaloezieën geven de recreatiewoning sfeer, warmte en een luxe uitstraling. Je kunt kiezen uit verschillende lamelbreedtes, zoals 25mm, 50mm of 70 mm. Voor ieder wat wils dus! Onderzoek welk soort hout en welke kleur jaloezie het meest geschikt is voor in de recreatiewoning. Dit kan gemakkelijk aan de hand van gratis kleurstalen.