Hoe richt je een recreatiewoning gezellig in? Drie handige tips!

geplaatst op 11-08-2021
 Tweede woning 
alt

Heb je een tweede woning die je verhuurt voor recreatie of heb je een B&B die je verhuurt aan toeristen? Dan krijg je ook te maken met het inrichten van deze woning. Het aankleden van een vakantiehuis is vaak anders dan het inrichten van een woning waarin je dagelijks woont. Een vakantiehuis wordt vaak intensief door andere mensen gebruikt, waardoor je misschien niet de beste meubels in een recreatiewoning wilt neerzetten. Toch loont het om een recreatiewoning op een gezellige en aantrekkelijke manier in te richten. Toeristen of andere huurders verblijven graag in een gezellig huisje of appartement. Wanneer je jouw vakantiewoning op een leuke manier inricht, kan je vaak ook een hogere huurprijs vragen. Waar kun je op letten bij het inrichten van jouw recreatiewoning?

Kies voor sterk en duurzaam

Zoals gezegd kan een vakantiehuis intensief door families, gezinnen of een vriendengroep worden gebruikt. Het is dan ook slim om te investeren in meubels en raamdecoratie die lang meegaan en die tegen een stootje kunnen. Zo weet je zeker dat wanneer er een iemand iets minder zuinig omgaat met jouw spullen, ze nog steeds heel blijven. Ook zullen de vakantiegangers misschien iets meer op hun gemak zijn als er geen heel duur uitziende meubels in een recreatiewoning staan. Daarnaast heeft het voor jou ook een voordeel: robuuste meubels die tegen een stootje kunnen hebben ook minder onderhoud nodig. Zo hoef jij niet elke keer je vakantiewoning van boven tot onder te controleren en de gordijnen te wassen.

Maak het gezellig binnen

Een recreatiewoning die sfeer uitstraalt en er gezellig uitziet wordt vaak sneller verhuurd. Je kunt op verschillende manieren gemakkelijk jouw woning een gezellige sfeer geven. Hang bijvoorbeeld diverse lijstjes op aan de muur en plaats er foto's in van mooie landschappen. Dit zorgt direct voor een vakantiegevoel. Ook kunnen planten in een vakantiewoning meer sfeer geven. Zo krijgen vakantiegangers niet het gevoel dat ze in een kaal huisje terechtkomen. Let wel op dat je planten koopt die weinig water nodig hebben. Planten die er verdord uitzien, leveren je eerder slechte reviews op dan dat ze zorgen voor gezelligheid. Daarnaast kun je ook denken aan het neerleggen van fleurige kussens of zorgen voor andere woonaccessoires, zoals vazen en schalen. Als daar onverhoopt toch een stukje van afbreekt, kun je ze altijd nog lijmen. Je zal zien dat gasten graag terugkomen, omdat ze het gezellig vinden in jouw vakantiewoning.

Zorg voor de juiste verlichting

Naast de sfeer in een vakantiewoning is goede verlichting ook heel belangrijk. Zo is prettig licht boven de eettafel handig en zorgen verschillende spotjes in de woonkamer voor sfeervolle verlichting. Daarnaast is een helder leeslicht bij een comfortabele fauteuil onmisbaar. Een lichtplan kan helpen om de juiste sfeer in jouw vakantiewoning te creëren. Heb je slimme verlichting? Stel dan in dat na een periode van inactiviteit de lichten vanzelf uitschakelen. Zo krijg jij niet te maken met hoge energiekosten, omdat de vakantiegangers vergeten het licht uit te doen bij het verlaten van de woning. Met deze handige tips kun jij jouw recreatiewoning gemakkelijk van meer gezelligheid voorzien!